Burgemeester Jean Paul Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben ©maartenheijenk.nl

Burgemeester gaat in gesprek over crashroute: „Maar ik wil niet eindverantwoordelijk zijn”

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben vindt het belangrijk dat amateurhistorici en de stichting 4 Mei Herdenking Dronten met elkaar in gesprek komen over de teksten bij de crashroute. Hij wil graag een bemiddelingspoging doen, maar voegt er meteen aan toe: „Ik wil niet eindverantwoordelijk zijn.”

In de gemeente Dronten staan ‘crashpalen’, die aangeven waar vliegtuigen zijn neergekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De begeleidende teksten bevatten volgens critici onjuistheden. De verantwoordelijke stichting 4 Mei Herdenking Dronten heeft echter vrede met de huidige teksten.

Bemiddeling

Bij monde van Paul Vermast (GroenLinks) vroeg de voltallige gemeenteraad gisteren aan de burgemeester om te bemiddelen. „Ik weet natuurlijk dat het speelt in de samenleving. Maar het is in beginsel een initiatief van de samenleving en niet van de gemeente”, reageerde Gebben.

„Als er gedoe is over zoiets belangrijks en daar komt zoveel emotie bij kijken, dan begrijp ik dat u bij de burgemeester uitkomt", vervolgde de burgemeester, „Eigenlijk heb ik er geen positie in, maar als de raad het aan mij vraagt dan doe ik het graag."

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden