Suzanne Stoop (PvdA)
Suzanne Stoop (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Winkeldiefstallen in Kampen staan volledig los van ‘nee’ tegen uitbreiding AZC Dronten

Algemeen

DRONTEN - Het ‘nee’ van het college van B en W tegen de tijdelijke uitbreiding van asielzoekerscentrum Dronten heeft niets te maken met de winkeldiefstallen in Kampen. Als dat wel zo was geweest, had Suzanne Stoop (PvdA) zich misschien nog iets voor kunnen stellen bij de weigering.

Het aantal winkeldiefstallen in Kampen ligt volgens de officiële cijfers van de politie al tijden rond de 80 per jaar. Vorig kalenderjaar waren dat er ietsje meer (+20). Het leidde tot enige politieke ophef, omdat er in de Hanzestad met de beschuldigende vinger naar de ‘veiligelanders’ uit het AZC werd gewezen.

Een goede buur

Suzanne Stoop vindt het belangrijk dat de gemeente Dronten een goede buur is van de gemeente Kampen. „En als goede buur zou je hebben kunnen overwegen: beter van niet nu”, zei ze donderdag over de tijdelijke uitbreiding van het AZC, „Als dàt de reden was geweest, had ik daar misschien nog wel in kunnen meevoelen.”

Die winkeldiefstallen worden echter niet genoemd in de brief van Dronten aan het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA). En dus verwonderde de PvdA’er zich over de weigerachtige houding van het college.

Verzinsels

Remco de Maaijer (VVD) staat juist achter B en W. Hij vond het prettig dat uitgerekend de PvdA een extra argument inbracht om het college te steunen: „Dat vinden wij fijn.”

Mevrouw Stoop toonde zich ‘not amused’: Verzinsels, daar hou ik niet van. U legt mij dingen in de mond die ik niet gezegd hebt. Dat verdient geen schoonheidsprijs.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden