Ellerstrand Zuid
Ellerstrand Zuid ©maartenheijenk.nl

Dronten vraagt inwoners: Wilt u meer belasting betalen als de stranden open blijven?

Algemeen

DRONTEN - „Behoud al het bestaande strand, ook al kost dat veel geld. Een kleine verhoging van de gemeentebelasting is voor mij acceptabel.” Dit is één van de opties in een enquête van de gemeente Dronten, die moet leiden tot een nieuw beleid voor de gemeentelijke stranden.

De gemeente Dronten heeft langs de randmeren drie strandgebieden. In het noorden is dat het Abbertstrand, in het zuiden het Harderstrand en daar tussenin het gebied met Bremerbaai, Ellertstrand en Aquastrand.

Mening nodig

„Wij zijn samen met de recreatieondernemers aan het onderzoeken wat we hier kunnen verbeteren”, schrijft de gemeente in een toelichting bij de peiling, „Daarvoor hebben we ook uw mening nodig.”

Volgens de gemeente is met voorzieningen als parkeerplaatsen en toiletten veel geld gemoeid: „Wij zouden enkele stranden kunnen afstoten om daarmee het beheer op een kwalitatief hoog niveau te houden/brengen.”

Extra belasting

Aan de inwoners wordt gevraagd of er inderdaad stranden afgestoten kunnen worden. Van degenen die vinden dat àlle stranden open moeten blijven, wil de gemeente weten of ze bereid zijn om daarvoor extra belasting te betalen.

In de raadpleging kunnen de inwoners ook hun mening geven over onder andere het parkeren en de parkeertarieven.

Enquête gemeente Dronten

Strandenbeleid