Tim en Anouk in Dronten.
Tim en Anouk in Dronten. eigen foto

Wandelduo vraagt in regenachtig Dronten aandacht voor pesten en psychische problemen

Algemeen

DRONTEN - Tim Saalbrink uit Goor en Anouk Pool uit Meppel hebben in twee maanden meer dan 1.100 kilometer gewandeld in hun strijd tegen het pesten en het taboe op psychische problemen. Zaterdag arriveerden ze vanuit Zwolle in Dronten.

De aankomst in Dronten was geen geweldig feest, want het regende pijpenstelen. „Het was een lange rechte weg met af en toe een kleine buiging”, schrijven Anouk (23) en Tim (37) in hun dagboek, „Het zou droog blijven, maar het ging steeds harder regenen.”

Zondag vervolgden ze hun tocht naar Lelystad en vandaag sluiten ze het avontuur af. Dan wandelen ze naar Ermelo, waar ze elkaar indertijd ontmoetten.

Kliniek in Ermelo

Die ontmoeting vond plaats in een kliniek, waar ze beiden in behandeling waren voor psychische problemen. Tim worstelde met PTSS omdat hij vroeger veel gepest is en Anouk was in behandeling voor onder meer depressie.

„Uit deze ontmoeting is een bijzondere vriendschap ontstaan, met het idee om samen een wandeling van 1.135 kilometer te maken om psychische problemen en pesten onder de aandacht van het publiek te brengen en het taboe hierop te doorbreken”, melden ze op hun website.