Marloes Hotting (ChristenUnie)
Marloes Hotting (ChristenUnie) Ā©maartenheijenk.nl

Start verkoop woningen aan de Havenkade voor de derde keer uitgesteld: ā€žAanpassen kost tijdā€

Algemeen

DRONTEN - De start van de verkoop van het nieuwbouwproject aan de Havenkade is voor de derde keer uitgesteld. ā€žHet zou eest na de zomer, toen in het najaar, vervolgens op 14 december en nu wordt het het voorjaar van volgend jaarā€, stelt Marloes Hotting (ChristenUnie).

Het gemeenteraadslid vroeg opheldering van wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). Die was zelf ook nog maar net op de hoogte van het uitstel en kon daarom nog geen antwoord geven.

Definitief ontwerp

Projectontwikkelaar Van Wijnen meldt op de website van de nieuwe wijk dat potentƫle kopers suggesties hebben gedaan voor de woningen, die eerst moeten worden uitgewerkt. Daarnaast is de ontwikkelaar druk met de opmerkingen van het kwaliteitsteam van de gemeente.

ā€žHet verwerken van alle reacties in een aangepast ontwerp vergt tijdā€, aldus Van Wijnen, ā€žEn ook de technische ontwikkeling van de warmwatervoorziening voor de woningen is nog niet helemaal afgerond.ā€

Van Wijnen schrijft dat er al wel is gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden: ā€žDe bouw van de huurwoningen voor de vrije sector start in het voorjaar 2020. In dezelfde periode gaan dan ook de eerste koopwoningen in verkoop.ā€

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 9 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 9 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 10 uur geleden