Afbeelding
Ben Eekhof Foto&Film

Ter Steeg, Hoogeveen, Dekker en Bos uitgeroepen tot ‘beste buur’ van Dronten

Algemeen

DRONTEN - Anders dan voorgaande jaren, is dit jaar niet één buur verkozen tot de beste, maar vier. Wiecher en Diny ter Steeg, Herman en Truus Hoogeveen, Anneke Dekker en Rie Bos werden gisteren in het ‘zonnetje’ gezet door MDF Buurtbemiddeling, de gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten.

Aandrager Nynke Jellema: „Ze zijn de liefste, behulpzaamste, betrouwbaarste en meest begripvolle mensen die ik ken.” De buurtjes wonen al ruim 20 jaar op dezelfde verdieping in Het Spectrum en staan altijd voor elkaar en andere buren klaar. Zo geven ze bijvoorbeeld buren gebreide sokken als ze in het ziekenhuis liggen en helpen elkaar waar nodig.

Mantelzorger

Als mantelzorger voor haar moeder was Nynke Jellema dan ook gerust met zulke fijne buren voor haar moeder. „Helaas kon mijn moeder na een beroerte niet terug naar deze fijne woonplek, maar het gaf mij altijd zoveel rust te weten dat deze fijne buren altijd naar mijn moeder omkeken als ik er niet was.” Ook staan de buren altijd klaar voor andere buren.

Tijdens de uitreiking gisteravond kwamen alle genomineerden bij elkaar in De Meerpaal. Ze werden persoonlijk toegesproken door hun buur en verrast met een geschenk. De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Peter van Bergen een dinerbon.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden