Nikki Boon
Nikki Boon ©maartenheijenk.nl

Nikki Boon mist in VS de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: „Prioriteit is weer heel worden”

Sport

CONWAY (South Carolina, USA) - Nikki Boon had zich veel voorgesteld van haar eerste grote wedstrijd in het shirt van Coastal Carolina University. De zevenkamper uit Dronten moest maandag en dinsdag echter geblesseerd toekijken.

Nikki Boon maakte deze zomer de overstap van atletiekvereniging Flevo Delta naar de universiteit aan de Amerikaanse oostkust. Het kampioenschap van de Sun Belt Conference in Birmingham (Alabama) moest het hoogtepunt van het seizoen worden.

Gevallen

Begin januari is de atlete echter gevallen tijdens een hordentraining. „Mijn enkel had een flinke klap gemaakt en ik heb een tijd op krukken moeten lopen”, meldt Nikki Boon vanuit Amerika, „Sindsdien ben ik bezig met herstel en fysio maar helaas nog steeds niet in staat om te sprinten en te springen.”

„Ik baal heel erg want ik had niets liever willen doen dan wedstrijden draaien voor m’n school. Het is niet anders”, aldus de tweevoudig Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Dronten. Het herstel gaat langzaam: „Grootste prioriteit is gewoon weer heel worden en in staat zijn om volledig te kunnen trainen en wedstrijden doen.”

NK senioren

In december sprak Nikki Boon nog de hoop uit dat ze de komende zomer zou kunnen meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen meerkamp voor senioren. Inmiddels heeft ze haar verwachtingen bijgesteld: „Doelen heb ik niet echt meer, ik zie wel wat het outdoorseizoen mij brengt.”