Afbeelding
eigen foto

Scott Boon richt zich nu op outdoor-meerkamp: ,,Niet nog een keer tweede worden”

Sport

BIRMINGHAM (Alabama, USA) - Scott Boon uit Dronten is tweede geworden op de indoor-zevenkamp tijdens de kampioenschappen van de Southland Conference. Perfect was het allemaal niet en de atleet van Houston Baptist University richt daarom nu op het outdoorseizoen: ,,Daar hoop ik op een gouden plak. Ik wil niet nog een keer tweede worden.”

Over drie van de zeven onderdelen is Scott Boon tevreden, maar over het geheel niet. Vooral de eerste drie nummers op zondag waren niet perfect. Het herstel kwam bij het hoogspringen. ,,Een persoonlijk record, terwijl ik met het verkeerde been moest afzetten. Daar was ik hartstikke blij mee.”

Voeding en slapen

De meerkamper heeft de afgelopen weken veel energie gestoken in zijn voeding en slaapritme: ,,Zodat alles perfect is.” Het betaalde zich vandaag uit tijdens de tweede dag. ,,Ik begon met een PR op horden. Dat was mooi, want ik was daar al heel lang mee bezig. Superfijn!”

Bij de warming-up op polshoog ging Boon over de vijf meter. ,,Toen het om het echie ging, liep het net iets minder.” Hij bleef steken op 4,50 meter. Op de afsluitende duizend meter was hij de snelste van iedereen: ,,Dat voelde hartstikke goed met ook weer een PR.”

Geen finale

Aan het kampioenschap in Birmingham deden dertien universiteiten uit de staten Texas, Louisiana and Arkansas mee. De beste atleten plaatsen zich voor de landelijke finale.

Zelfs de score van winnaar Colton Cohea (5.325 punten) is waarschijnlijk niet goed genoeg voor plaatsing. De Drontenaar gaat er dan ook van uit dat het indoorseizoen er op zit: ,,Voor de finales waren de eerste drie onderdelen en pols echt te laag.”

Buitenseizoen

In het buitenseizoen staat een tienkamp op het programma: ,,Dan komen er drie onderdelen bij en ik denk dat ik daar veel punten kan halen.”

Het streven is een plek bij de Amerikaanse top acht: ,,Dat zit er in, maar het moet er op het goede moment uitkomen. Een tegenslag zoals gisteren hoort er bij, daar moet je mee om leren gaan. Ik heb wijze lessen geleerd en ga er outdoor tegenaan.”