Ajna Rizvic uit Dronten
Ajna Rizvic uit Dronten eigen foto

Behandeling van tumor in Amerika is de enige kans voor 5-jarige Ajna uit Dronten

Algemeen

DRONTEN - Ajna Rizvic uit Dronten is vijf jaar. Ze heeft een zogenaamd ‘hamartoma tumor’ in haar hersenen. Hiervoor is in Nederland geen behandeling mogelijk. In Memphis (Tennessee, VS) hebben ze een behandeling die de tumor mogelijk kan doen slinken en Ajna van haar hoofdpijnen kan afhelpen. Omdat haar familie de behandeling niet kan betalen is haar oom Asim Zepcan, eveneens uit Dronten, een doneeractie gestart.

„Ajna is je gemiddelde Nederlandse kind van vijf jaar, iemand die zich graag verkleedt als een prinses of een superheld, een kind dat graag naar school gaat, met haar vrienden speelt en dingen doet die elk klein meisje van haar leeftijd graag doet”, aldus haar oom, „Een vrolijk kind dat graag lacht en de vele kleine en grote dingen ontdekt die het leven te bieden heeft.”

Hoofdpijn

Ajna had al een langere tijd last van hoofdpijn. Ze had altijd honger, zelfs na een maaltijd. Ze groeide veel sneller dan andere kinderen van haar leeftijd.

„In eerste instantie dachten we dat het een eenvoudig hormoonprobleem was”, aldus haar familie. Haar ouders gingen met haar naar de dokter. Nadat ze door de hele medische molen was gaan, kwam het slechte nieuws: een hamartoma tumor in het midden van haar hersens.

Het ergste van alles

Het nieuws sloeg in als een bom: „En het ergste van alles was dat het in Nederland niet te behandelen is.” Een operatie om het te verwijderen is te gevaarlijk. Zo’n operatie kan meer hersenschade veroorzaken.

De dokter gaf Ajna en haar familie één hoop: behandeling in Memphis. Daar kan de tumor mogelijk worden verkleind door bestraling. Zelfs als het Ajna maar een beetje helpt, is het iets waartoe de familie graag bereid is: „Maar we kunnen het niet alleen.”

Doneeractie

De verzekering dekt de kosten niet en dus is er een actie gestart: „Help ons Ajna een normaal leven te geven, een leven dat elk kind verdient.”

Asip Zepcan is blij met elke bijdrage, hoe groot dan ook: „Het helpt om de behandeling te krijgen die ze nodig heeft, een behandeling die haar leven ten goede zal veranderen, een leven waarin ze zonder hoofdpijn wakker kan worden, een leven waarin ze weer met andere kinderen kan spelen zonder bang te zijn dat ze weer ziek wordt. Als haar oom hoop ik dat je ons een handje kunt helpen.”

Informatie

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 16 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 17 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 17 uur geleden