Afbeelding
©maartenheijenk.nl

GGD Flevoland vraagt gemeenteraadsleden: Laat ons met rust

Algemeen

DRONTEN - GGD Flevoland maakte zaterdag al bekend dat de regionale meldkamer wordt overspoeld met telefoontjes over corona. De inwoners werd terughoudendheid gevraagd. Datzelfde vraagt de GGD nu ook aan leden van de gemeenteraden: „Hoezeer we ook begrijpen dat u als raadsleden wellicht vragen heeft.”

GGD Flevoland heeft de gemeenteraad van Dronten en de rest van de provincie voor de derde keer een brief gestuurd met de actuele stand van zaken rond het coronavirus.

„Als GGD Flevoland zetten we alles op alles om de verspreiding van het coronavirus in Flevoland af te vlakken”, aldus die brief, „Dat is een buitengewoon ingewikkelde en zeer arbeidsintensieve opgave. Onze artsen en verpleegkundigen zetten zich voor de volle 100% in om het benodigde werk uit te voeren. Onnodig om te melden dat hier vele uren in gaan zitten en dat dit niet om 08.30 uur begint en om 17.00 uur stopt.”

Oproep aan publiek

Om de bereikbaarheid van de meldkamer te behouden, deed de GGD zaterdag een beroep op alle inwoners van Flevoland om bij vragen over corona-achtige verschijnselen eerst te kijken op de website www.rijksoverheid.nl/coronavirus of te bellen met de publieksinformatienummer 0800 - 1351?

„Voor acute medische hulp die niet levensbedreigend is, kan overdag de huisarts of na werktijden en in het weekend de huisartsenpost worden gebeld. Realiseer dat huisartsen(posten) het ook druk hebben."

Coronavirus

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 19 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 20 uur geleden