Een rustige zondagmiddag aan het Abbertstrand.
Een rustige zondagmiddag aan het Abbertstrand. ©maartenheijenk.nl

Drontenaren houden zich keurig aan regels: „Slechts twee bekeuringen uitgedeeld”

Algemeen

DRONTEN - Buiten ‘hier en daar wat groepjes jongeren’ hebben de Drontenaren zich het afgelopen weekeinde goed aan de coronaregels gehouden. Dat melden de politie en de gemeente Dronten: „Er zijn slechts twee bekeuringen uitgedeeld aan mensen die ondanks overleg niet wilden luisteren naar de aanwijzing van de politie.”

Het was dit weekeinde mooi weer en dus werd er gevreesd dat recreanten en toeristen zich niet aan de maatregelen van het kabinet zouden houden. Zaterdag meldde het Abbertstrand in Dronten dat een groep jongeren een slagboom had vernield. Zondag nam DeDrontenaar.nl een kijkje bij de stranden aan de randmeren. Het was opvallend rustig.

Gepaste afstand

Handhavers van de gemeente hadden dezelfde ervaring: „Er is geconstateerd dat het relatief rustig was en dat de mensen die op het strand waren gepaste afstand hielden van elkaar.” Ook bij de horecabedrijven bij de stranden werden geen overtredingen geconstateerd. De politie heeft vorig weekeinde opgetreden tegen een groepje jongeren op een strand, maar hoefde zaterdag en zondag niet in actie te komen.

„De inwoners van de gemeente Dronten houden zich zeer goed aan de maatregelen tijdens de coronacrisis”, is de algemene indruk van de gemeente, „Goed informeren en attenderen leidt tot nu toe tot een goede naleving van de opgelegde maatregelen.”

De politie bevestigt dat beeld: „Over het algemeen is het heel goed gegaan. Er waren hier en daar wat groepjes jongeren, maar nadat die er op werden aangesproken, vertrokken ze ook weer.”

Coronavirus

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 15 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 16 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 16 uur geleden