Yanick Leichtenberg
Yanick Leichtenberg Foto: peter renkema

Asv Dronten volop in de race voor nacompetitie na winst in Twello

Sport

TWELLO - Asv Dronten deed zaterdagavond hele goeie zaken gedaan in de race, die moet gaan leiden naar een nacompetitieplek. Tegen Voorwaarts werd het 1-3.

Verslag geschreven door Asv Dronten:

Dronten moest even op stoom komen. Het had de hele eerste helft de controle en het overwicht, maar kwam nog niet tot scoren.

Op het uur werd keeper Bindenga verrast door een vrije trap van Voorwaarts, die pardoes achter hem in de goal belandde. De Drontenaren moesten in de achtervolging.

Met het hoofd

Trainer Posthuma wisselde meteen en dat sorteerde effect. Brouwer gaf voor en topscorer Yanick Leichtenberg scoorde met het hoofd: 1-1. Zeven minuten later een corner en opnieuw was het raak. Aanvoerder Schols met het hoofd: 1-2. Dronten op rozen.

Het slotakkoord was opnieuw voor Yanick Leichtenberg. Een uitstekende voorzet van Willem Jelle Bos maakte het voor hem mogelijk om, opnieuw met het hoofd, de 1-3 aan te tekenen.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Asv Dronten nu op een prachtige derde plek. De spanning is om te snijden. Asv Dronten speelt op 18 mei uit bij SC Bemmel en eindigt dan op 25 mei met een thuiswedstrijd om 18:00 uur tegen NSC Nijkerk. Dat zal een spetterende slot worden.

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 7 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 8 uur geleden