Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Zorgpersoneel in Flevoland kan nu getest worden op coronavirus

Algemeen

Persbericht GGD Flevoland:

GGD Flevoland geeft uitvoering aan het nieuwe landelijke testbeleid voor medewerkers in de zorg. Met ingang van deze week kan zorgpersoneel dat in direct contact staat met hun patiënten en cliënten getest worden op Covid-19. De tests worden alleen op afspraak in samenspraak met de zorginstelling afgenomen.

Het gaat hierbij om medewerkers met recent ontstane klachten passend bij Covid-19 (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, keelpijn). De categorie omvat alleen medewerkers werkzaam in de huisartsenzorg, verloskunde, verpleeg- verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ggz en ambulancepersoneel.

Een leegstaande loods in Lelystad is als testlocatie voor het testen van het zorgpersoneel ingericht.

Aanmelding voor deze specifieke, op de beroepsgroep gerichte corona-test, gebeurt uitsluitend op afspraak via de leidinggevenden van de zorginstellingen. Bij de ingang van de locatie wordt hierop gecontroleerd. De uitslag van de test duurt maximaal twee dagen. Zodra de uitslag bekend is, wordt de geteste zorgmedewerker geïnformeerd over de uitslag.

Zorgpersoneel met direct cliënt- en patiënt contact loopt potentieel risico op besmetting met corona en kan dus de ziekte Covid-19 oplopen. De rijksoverheid vindt het van groot belang dat de continuïteit van zorg voor kwetsbare personen niet in gevaar komt. Dat is de reden waarom het nieuwe testbeleid is uitgebreid naar zorgpersoneel.

Overzicht coronamaatregelen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 23 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden