Afbeelding
Google Maps

Heel pakket maatregelen voor drie haventjes vanwege ā€˜eb en vloedā€™ in Drontermeer

Algemeen

DRONTEN - Er worden tal van maatregelen genomen om afmeren in drie haventjes in het Drontermeer ook in de toekomst mogelijk te maken. Dat is noodzakelijk omdat het waterpeil daar straks gaat variƫren als de nieuwe Reevesluis in gebruik is genomen en de Roggebotsluis is gesloopt.

Het gaat om de haventjes Roggebot, Smient en Meerkoet. Deze liggen ten zuiden van Roggebotsluis en ten noorden van de Reevesluis. Als er niets gebeurt stromen deze havens straks bij hoog water over en zijn ze bij laag water niet bereikbaar voor de pleziervaart.

Uitbaggeren

Voor laag water worden de havens uitgebaggerd en voor hoog water komen er onder andere geleidestangen en verzwaarde beschoeiingen. Ook wordt het omliggende terrein opgehoogd. Het Rijk moet de plannen en de kosten nog wel goedkeuren, maar volgens wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) is dat een formaliteit.

De gemeente Dronten is eigenaar van het haventje dat wordt verhuurd aan WSV Roggebot. Dit is een vereniging opgericht door voormalige werknemers van de Zuidelijke IJsselmeer Polders. Het haventje zit al meer dan vijftig jaar op de huidige plek en staat ook wel bekend als de ā€˜ambtenarenhavenā€™. De twee andere haventjes, Smient en Meerkoet, zijn door de gemeente in erfpacht uitgegeven.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 14 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 14 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 15 uur geleden