Tiny house op Roggebotstaete.
Tiny house op Roggebotstaete. Klein Wonen Magazine

Plan voor tien tiny houses aan Fazantendreef of Bruggepoort in Dronten

Algemeen

DRONTEN – Een groep initiatiefnemers heeft een plan gemaakt voor de realisatie van tien zogenaamde tiny houses in Dronten. Het plan voor de tien zelfvoorzienende, duurzame en milieuvriendelijke huizen van maximaal vijftig vierkante meter kan op meer dan genoeg belangstelling rekenen en heeft ook al locaties op het oog. 

De Fazantendreef en Bruggepoort zijn als opties besproken in gesprekken met de gemeente Dronten. De initiatiefgroep wacht op besluitvorming waarna de plannen snel uitgevoerd kunnen worden.

In een reactie meldt de gemeente over die besluitvorming: „Er is sinds enkele maanden goed ambtelijk overleg met een initiatiefgroep over het realiseren van tiny houses in de gemeente Dronten. Op kortere termijn wordt het initiatief ook bestuurlijk besproken en daarna wordt bestuurlijke besluitvorming voorbereid. Hierna informeren we de initiatiefgroep.”

Geen studenten

De kleine woningen zijn nadrukkelijk niet bestemd voor huisvesting van studenten of arbeidsmigranten. Er is inmiddels een wachtlijst aangelegd omdat de belangstelling het aantal beschikbare kavels overschrijdt.

Het wijkje wordt alleen aangesloten op de watervoorziening, terwijl er op het terrein een back-up voor elektriciteit moet komen. Tussen de kleine huizen moet voldoende groen komen en het is de bedoeling een gemeenschappelijke moestuin en opslagruimte te realiseren.

De samenstelling van de bewoners zal variëren in leeftijd van in de twintig tot boven de zeventig jaar. De meeste belangstellenden zijn een- of tweepersoons huishoudens.

Tiny house