Afbeelding
eigen foto

Rotaryclub Dronten verrast 200 cliënten van dagbesteding: „Gewoon een steuntje in de rug”

Algemeen

DRONTEN - Rotaryclub Dronten heeft tweehonderd mensen die naar een dagbesteding gaan thuis verrast met een ‘verwenpakket’. „Gewoon een steuntje in de rug”, aldus Marion Kootstra van de club, „Deze doelgroep heeft het al extra zwaar nu al hun structuur is weggevallen. Vaak begrijpen ze ook niet waarom.”

Het was voor Silke de Lange in Dronten een verrassing dat hij een pakket met ingrediënten kreeg om thuis de koekjes en taarten te bakken. Silke werkt normaalgesproken in het theehuis van de Dorpsboerderij in Dronten, maar kan daar vanwege de corona nu even niet terecht. En hij is niet de enige. Dat was de reden voor de rotaryclub om in actie te komen.

Verschillende pakketten

Naast een bakpakket zijn in overleg met de begeleiders ook een beautypakket, gezondpakket, creatiefpakket en een buitenspeelpakket samengesteld. Samen met de begeleiders van de cliënten zijn de pakketten toebedeeld zodat iedereen een passend geschenk kreeg.

De actie kreeg spontane bijval van zorgboerderij De Pruimenpot in Dronten, die vijftig kilogram walnoten beschikbaar stelde voor de bakpakketten en die in kleine porties in een feestelijke verpakking aanbood.

Na een telefoontje van zijn begeleider hebben Silke en zijn moeder het pakket opgehaald. „Even op de fiets, een aangenaam tijdverdrijf. En het was fijn om Silke en zijn moeder even te zien en op afstand te kunnen bijkletsen”, aldus Mirjam Kerkvliet van de Dorpsboerderij.