Video-felicitaties voor de eerste aansluiting.
Video-felicitaties voor de eerste aansluiting. eigen foto

Eerste woning buitengebied met half jaar vertraging alsnog aangesloten op glasvezel

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland en de gemeente Dronten beloofden in oktober dat eind 2019 de eerste woningen in het buitengebied van de gemeente Dronten voorzien zouden zijn van glasvezel. Met bijna een half jaar vertraging is deze week alsnog de eerste Flevolandse aansluiting gerealiseerd: niet in Dronten, maar in Lelystad.

De firma GlasDraad heeft desgevraagd geen verklaring voor de vertraging. Wel stelt een woordvoerder dat de werkzaamheden door de corona in maart en april zijn stopgezet: „Begin mei zijn we weer gestart.”

Swifterbant en Dronten

„Op dit moment is meer dan de helft gegraven/gesneden en worden er vijftig woningen per week opgeleverd”, aldus Glasdraad, „De gebieden Swifterbant en Dronten gaan nu hard. In juli plaatsen wij de belangrijkste locatie voor het tweede deel van Flevoland en gaan we alles rondom Zeewolde en Almere aanleggen.”

In totaal komen er in het buitengebied meer dan 1.800 aansluitingen. Harold Smeeman van GlasDraad stelt dat alle aangemelde bewoners dit jaar hun glasvezelaansluiting ontvangen.

Felicitaties

De eerste verbinding werd gevierd met een video-felicitatie van onder anderen wethouder Irene Korting en Arnold Michielsen van LTO Noord.

„Het is ontzettend mooi dat we straks de eerste provincie van Nederland zijn waar iedereen is aangesloten op glasvezel. Dat laat zien dat we de pioniersmentaliteit nog niet zijn kwijtgeraakt”, besloot gedeputeerde Jop Fackeldey de digitale bijeenkomst.

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 11 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 12 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 12 uur geleden