Rieke de Vlieger
Rieke de Vlieger Ā©maartenheijenk.nl

20% minder aanmeldingen voor Aeres Hogeschool Dronten: ā€žMaar dat zegt niksā€

Algemeen

DRONTEN - Bij Aeres Hogeschool Dronten maakt men zich nog geen zorgen over het studentenaantal voor het komende studiejaar. Het aantal aanmeldingen ligt wel ongeveer 20% lager dan vorig jaar op dit moment. ā€žMaar dat zegt niks, omdat de aanmeldingen nog elke dag binnenkomenā€, stelt directeur Rieke de Vlieger.

Door de corona kunnen studenten zich later aanmelden dan gewoonlijk. ā€žJe ziet daardoor ook landelijk dat het aantal aanmeldingen lager ligt dan vorig jaar op dit moment. Dat heeft allemaal te maken met corona.ā€ Het beeld bij de hogeschool in Dronten is op dit moment niet anders dan landelijk.

Bindend studie-advies

Tegenover het lagere aantal aanmeldingen staat wel dat er minder eerstejaars studenten afhaken. ā€žAan het eind van het eerste jaar hadden wij altijd een bindend studie-advies. Had je een bepaald aantal studiepunten niet behaald, dan moest je wegā€, legt De Vlieger uit, ā€žDat is nu een jaar opgeschoven. Studenten hoeven pas aan het eind van het tweede jaar aan die drempel te voldoen. Dus veel meer eerstejaars gaan door naar het tweede jaar.ā€

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 9 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 10 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 10 uur geleden