Noek Pouw (OFW)
Noek Pouw (OFW) eigen foto

OFW-directeur hoopt dat gemeenteraad Dronten niet voor 0% huurverhoging kiest

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad bespreekt vanavond een motie van de SP, waarin B en W opdracht krijgen om met OFW in gesprek te gaan over het stoppen van de huurverhoging. OFW-directeur Noek Pouw schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat hij het niet verstandig vindt om de hele huurverhoging te schrappen. Hij voegt er wel meteen aan toe blij te zijn met ieder voorstel ‘waarin aandacht is voor de positie van minder draagkrachtigen in de samenleving’.

Tegenover deze krant zei Pouw al eerder dat hij een algemene huurbevriezing ‘niet verstandig’ vindt. Hij herhaalt dat in zijn brief. Daarbij stelt hij dat OFW het geld nodig heeft, onder andere voor haar streven naar meer betaalbare woningen.

Gematigd

De OFW-directeur stelt dat OFW al jaren een gematigd huurbeleid voert: „Huishoudens met een laag inkomen krijgen van OFW een beperkte huurverhoging, die bovendien voor veel huurders wordt gecompenseerd door de huurtoeslag.”

Bovendien vindt hij het beleid rond inkomens en betaalbaarheid vooral een taak van de overheid: „Dat betekent absoluut niet dat we ons verschuilen achter het overheidsbeleid en geen oog hebben voor betaalbaarheid. Integendeel. Zo vragen we een stuk minder huurverhoging in Dronten dan we wettelijk mogen.”

Werken actief mee

Noek Pouw wijst erop dat OFW van alles doet om huurders te steunen die het moeilijk hebben: „Wij werken actief mee om eventuele betaalbaarheidsproblemen bij huurders nog eerder te signaleren en op te lossen.” Daarbij zegt OFW te kiezen voor een aanpak 'gericht op het helpen van huurders die het hardst worden geraakt'.

De OFW-directeur herhaalt zijn eerdere uitspraak dat er nog geen trend is van oplopende huurachterstanden als gevolg van corona. Hij weerspreekt daarmee opnieuw wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). Die ze een maand geleden al dat hij van OFW signalen kreeg van een toenemend aantal betalingsproblemen vanwege de coronacrisis.

Volg de vergadering

De commissievergadering van vanavond (donderdag 11 juni, 19:30 uur) is te volgen via onderstaande livestream.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden