De bussluis bij de Dronterweg/Biddingringweg.
De bussluis bij de Dronterweg/Biddingringweg. screenshot Google Streetview

Pleidooi voor ontsluiting Dronten-zuid via rotonde Biddingerringweg - Dronterweg

Algemeen

DRONTEN - Bij de gemeenteraad ligt het verzoek om Dronten-zuid te ontsluiten via de nieuwe rotonde op de kruising Biddingerringweg - Dronterweg. Het voorstel is om de bussluis voor buslijn 147 (Dronten - Harderwijk) te openen voor het verkeer van en naar de wijk.

„Ik verwacht dat een groot aantal mensen vanuit Dronten-zuid, die nu via de Fazantendreef, Kruidendreef en De Zuid richting Biddinghuizen, Kampen en Lelystad gaan, gebruik zullen maken van deze nieuwe ontsluiting”, aldus de briefschrijver, wiens naam door de gemeente niet is bekendgemaakt.

Verkeersveiligheid

Het plan spreekt over een ‘aanzienlijke ontlasting van het verkeer’ op doorgaande straten in de wijk. De inzender verwacht dat dit de verkeersveiligheid ten goede komt.

Vermoed wordt dat er door die extra aansluiting ook minder hard gereden wordt op de nieuwe rotonde: „Waardoor de oversteek van fietsers veiliger wordt. De bepleitte fietstunnel hoeft dan niet te worden aangelegd.”

Sluipverkeer

Het plan is al eerder ingediend, maar ondervond toen weinig enthousiasme: „Gevreesd werd voor een toename van sluipverkeer vanuit Biddinghuizen richting het centrum van Dronten.”

„Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die via deze route hun weg zoeken richting het centrum. Via De Zuid of De Wissel lijkt me veel meer voor de hand liggend om naar het centrum te gaan, dan via een woonwijk waar maar 30 kilometer per uur gereden mag worden.”

Dronterweg - Biddingringweg