Roelf Raterink - PvdA
Roelf Raterink - PvdA ©maartenheijenk.nl

Wachten op rotonde Dronterweg - Biddingringweg: „Een draak van een kruising”

Algemeen

DRONTEN - Er zit niet veel anders op dan geduldig wachten tot de provincie Flevoland in maart begint met de aanleg van een rotonde op de kruising Dronterweg - Biddingringweg. Volgens wethouder Irene Korting (VVD) wordt de situatie dan veiliger.

Dinsdag gebeurde er weer een ongeluk op de veelbesproken kruising. Het was voor Willemien Wever (CDA) aanleiding om er nog eens aandacht voor te vragen. Wethouder Korting antwoordde dat er geen aanleiding is om te twijfelen dat het straks veiliger wordt met een rotonde.

Kleur en franje

Wever vroeg om extra maatregelen, zoals signaleringsborden of wegmarkeringen. Volgens de wethouder hangen er nu al gele borden: „En de provincie denkt niet dat het beter wordt met nog meer kleur en franje. Dat kan ook afleiden.”

Het CDA-raadslid gaf niet op: zijn verkeersregelaars in de ochtend- en avondspits dan geen oplossing? De wethouder antwoordde dat ze het best wil bespreken met de gedeputeerde, maar dat ze eigenlijk al wel weet wat diens reactie is.

Twee rijstroken

„Het is een draak van een kruising”, vond PvdA’er Roelf Raterink. Volgens hem zijn auto’s die van de Dronterweg komen meer gefixeerd op de auto’s uit de richting Biddinghuizen dan op overstekende fietsers.

Het verkeer vanuit Biddinghuizen heeft nu bij de Dronterweg twee rijstroken. Raterink denkt dat het veiliger is om dat terug te brengen naar één. „Ik neem het mee richting gedeputeerde”, zei de wethouder.

Dronterweg - Biddingringweg

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden