Paardensport in de Flevomanege.
Paardensport in de Flevomanege. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Flevomanege stoot allerlei activiteiten af vanwege verouderde accommodatie

Algemeen

DRONTEN - Het bestuur van de Stichting Flevomanege heeft een brief rondgestuurd met de mededeling dat per 1 juli de manegelessen en de pensionstalling stoppen. De Flevomanege gaat door met ‘een minimum aan personeel’ en voor de manegepaarden wordt een nieuwe onderkomen gezocht.

Het bestuur schrijft dat niet de hele manege wordt stilgelegd. Vrijwilligers laten de lessen van de stichting Paardrijden Gehandicapten doorgaan en verzorgen hun paarden. Ook de lessen van de Flevoruiters gaan door. Het beheer van de Flevomanege wordt deels bij vrijwilligers ondergebracht.

Verouderd

De maatregel heeft te maken met de verouderde accommodatie. De stichting wil verhuizen van de huidige locatie aan De Zuid naar een moderne, nieuwe manege naast het Paardencentrum aan de Wisentweg. Er liggen woningbouwplannen voor de huidige locatie.

„De bouwvergunning voor een nieuwe moderne accommodatie is door de gemeente in 2014 verstrekt en de verhuizing leek een kwestie van tijd”, schrijft het bestuur, „Inmiddels is er nog steeds geen overeenstemming met het gemeentebestuur.”

Toen daar ook de coronacrisis nog eens overheen kwam, is besloten te stoppen met manegelessen en pensionstalling: „Er zijn weinig alternatieven voorhanden om op een (financieel) verantwoorde manier de bedrijfsvoering voort te zetten.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden