Afbeelding
eigen foto

Vijfentwintig cliënten van Triade betrekken hun appartementen aan de Vermiljoen

Algemeen

DRONTEN - Vijfentwintig cliënten van Triade verhuisden gisteren naar een nieuwe onderkomen aan de Vermiljoen in Dronten-west. De zorgorganisatie heeft daar 25 appartementen laten bouwen.

Volgens manager Belinda Martucci was het voor de bewoners een lang traject: „Anderhalf jaar geleden werd de eerste paal geslagen en nu pas kunnen we verhuizen.” Ze vertelt dat de bewoners hebben meegedacht over de inrichting en zelf de kleuren hebben gekozen voor hun appartement.”

Eigen appartement

De cliënten wonen in een eigen één- of tweekamerappartement met een eigen badkamer en keukenblok. Er is ook een gemeenschappelijke tuin en huiskamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar activiteiten worden georganiseerd.

De bewoners - allen met een verstandelijke beperking - krijgen ondersteuning bij het wonen, zoals de invulling van de dag tot het omgaan met elkaar. Hiervoor zijn 24 uur per dag begeleiders van Triade aanwezig.

Triade had vanwege de coronacrisis een strakke verhuizing georganiseerd. De cliënten konden pas aan het eind van de dag naar de nieuwe locatie, toen de verhuizers weer weg waren. De feestelijke opening wordt nog even uitgesteld.

Het interieur.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 19 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 20 uur geleden