Afbeelding
Agrotechniek Holland

Agrotechniek Holland wil ’t liefst naar juni, maar dan zit Defqon.1 in de weg

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De vakbeurs Agrotechniek Holland kon dit jaar door de coronamaatregelen geen doorgang vinden. De organisatie wil nu ’t liefst naar juni 2022. Probleem is echter dat in die maand ook het jaarlijkse evenement Defqon.1 wordt gehouden op het Walibi-evenemententerrein. Agrotechniek zoekt naar een oplossing.

Vanwege de overvolle kalender heeft beursorganisator Fedecom besloten Agrotechniek niet één maar twee jaar uit te stellen. In Biddinghuizen werd tot nu toe het ene jaar de beurs Agrotechniek gehouden en het andere jaar Groentechniek. De bedoeling is dat beide beurzen in 2022 gecombineerd worden.

Overleg

Directeur Gerard Heerink vertelt dat momenteel de mogelijkheden onderzocht worden en dat zijn voorkeur uitgaat naar het Walibi-terrein. Hij kondigt aan dat er de komende periode met diverse partijen overlegd wordt in hoeverre het in juni 2022 te combineren is met Defqon.1.

Mochten er in juni bij Walibi geen mogelijkheden zijn, dan gaat Fedecom wellicht uitkijken naar een andere locatie in Flevoland: „Maar het eerste scenario is het terrein waarmee we al jarenlang goede contacten en afspraken hebben.”

Desnoods kan de beurs alsnog in september worden gehouden. „In onze berichtgeving hebben we het voorlopig over de zomer van 2022”, aldus Heerink.