Het 'rommelige' deel van Suydersee.
Het 'rommelige' deel van Suydersee. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente Dronten pleit voor opknappen parkeergarage en ‘rommelige’ deel Suydersee

Algemeen

DRONTEN - Voor het vitaler maken van winkelcentrum Suydersee gaat de focus van de gemeente Dronten naar het verfraaien van de openbare ruimte in het oudere deel. Ook wordt aandacht gevraagd voor het opknappen van de parkeergarage.

Dit zijn onderdelen van het gemeentelijke ‘centrumactieplan’ voor het winkelcentrum in Dronten. Over het oude gedeelte van Suydersee schreef het gemeentebestuur anderhalf jaar geleden in haar retailvisie: „Het gebied oogt rommelig.” In haar toekomstplannen schrijft de gemeente nu: „Dit gebied is voor (startende) ondernemers en nieuwe concepten kansrijk.”

Rapportcijfer 7,7

Het bureau I&O Research heeft in de gemeente Dronten onderzoek gedaan naar de winkelcentra. Daarin krijgt Suydersee een rapportcijfer 7,7. De aspecten veiligheid, schoon/onderhoud, parkeermogelijkheden auto en bereikbaarheid fiets krijgen allemaal een 8 of hoger.

Drie onderdelen worden met een cijfer lager dan 7 beoordeeld: bereikbaarheid openbaar vervoer, aanwezigheid groen en vooral faciliteiten als bankjes. Op dat laatste onderdeel krijgt Suydersee een 6,2

Leegstand

Bij de uitvoering van het actieplan neemt de gemeente het voortouw als het gaat om de openbare ruimte. Daarnaast komen er acties die gericht zijn op het terugdringen van de leegstand. De gemeente wijst erop dat de verantwoordelijkheid hiervoor vooral bij de vastgoedeigenaren en ondernemers ligt.

De gemeenteraad behandelt het actieplan waarschijnlijk in het najaar. Daarna moet Suydersee eerst wachten op Biddinghuizen en Swifterbant. De gemeenteraad geeft voorrang aan de aanpak van deze winkelcentra.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden