Boerenprotest op het Meerpaalplein
Boerenprotest op het Meerpaalplein ©maartenheijenk.nl

Actievoeren met trekkers verboden in Flevoland: „Ernstige risico’s voor verkeer”

Algemeen

DRONTEN - De Veiligheidsregio Flevoland heeft voor dinsdag en woensdag een verbod uitgevaardigd om op de openbare weg te demonstreren met landbouwvoertuigen. Ook op parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen is actievoeren met trekkers verboden.

„Farmers Defence Force (FDF) heeft landelijke acties aangekondigd”, meldt de veiligheidsregio in een persbericht, „Via sociale media heeft de organisatie opgeroepen om met tractoren te komen demonstreren. Als mogelijke locatie wordt Lelystad Airport genoemd.”

Onveilige situaties

Het verbod is ingesteld om opstoppingen en onveilige situaties in het verkeer te voorkomen. Het verbod gaat vanavond (dinsdag) al in om te voorkomen dat demonstranten nu al met landbouwvoertuigen gaan reizen.

Volgens voorzitter Franc Weerwind van de veiligheidsregio is er een risico dat landbouwvoertuigen in groten getale afreizen: „Dat levert ernstige risico’s op voor het verkeer, geeft kans op wanordelijkheden en belemmert hulpdiensten in hun werk. Om die redenen is het niet toegestaan landbouwvoertuigen bij de demonstratie te betrekken. Het staat iedereen vrij op andere manieren te demonstreren met inachtneming van de corona-maatregelen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden