De bussluis bij de Dronterweg/Biddingringweg.
De bussluis bij de Dronterweg/Biddingringweg. screenshot Google Streetview

PvdA en VVD willen serieus kijken naar fietstunnel en nieuwe ontsluiting Dronten-zuid

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad gaat binnenkort kijken naar de mogelijkheid om van de Fazantendreef een toegangsweg naar Dronten-zuid te maken. Ook wordt er gesproken over de mogelijkheid van een fietstunnel onder de Biddingringweg door.

De provincie legt in de tweede helft van 2021 een rotonde aan op de kruising Biddingringweg - Dronterweg. Het gemeentebestuur van Dronten pleit voor een fietstunnel. Een inwoner heeft voorgesteld om de bussluis te openen voor het verkeer van en naar Dronten-zuid.

De gemeenteraadsfracties van PvdA en VVD hebben de laatste twee opties op de agenda gezet voor een vergadering op woensdag 2 september. De PvdA wil de mening van de gemeenteraad horen over de situering van de rotonde, de fietstunnel en de nieuwe aansluiting voor Dronten-zuid.

Inspraak

De VVD wil vooral de mening van B en W over de nieuwe ontsluiting en de haalbaarheid daarvan horen. De liberalen vragen zich af of de provincie de inwoners van Dronten moet betrekken bij dit project: „Worden de belangen van de inwoners van onze gemeente voldoende overwogen bij de planvorming van deze rotonde?”

Dronterweg - Biddingringweg

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden