De huidige fietsoversteek.
De huidige fietsoversteek. screenshot Google Streetview

Te weinig verkeersongevallen en dus geen fietstunnel onder Biddinringweg

Algemeen

DRONTEN - Uit de ongevallendata blijkt dat er geen noodzaak is voor een fietstunnel bij de nieuwe rotonde Biddingringweg - Dronterweg. „Een fietstunnel zit er op dit moment niet in”, heeft wethouder Irene Korting van de provincie Flevoland te horen gekregen.

Het fietspad langs de Biddingringweg wordt vooral druk gebruikt door scholieren uit Biddinghuizen, die allemaal bij Dronten moeten oversteken. Wethouder Korting zei gisteravond tijdens een commissievergadering dat het gemeentebestuur in eerste instantie kritisch was over de rotonde. Voor een veilige oversteek pleitte het college voor een fietstunnel.

Veilige oversteek

De provincie ziet het op basis van de ongevallendata echter niet zitten. In Lelystad denken ze met hun ontwerp voor de rotonde een veilige oversteek te kunnen garanderen.

Willemien Wever (CDA) wil niet zo snel opgeven. Zij opperde het idee om als gemeenteraad een motie aan te nemen en daarmee de provincie onder druk te zetten.

Wethouder Korting gaf haar weinig hoop. Ze wil er best aandacht voor blijven vragen, maar heeft te horen gekregen dat er geen noodzaak is: „De nieuwe rotonde leidt echt tot een veilige en duurzame verkeersoplossing.”

Dronterweg - Biddingringweg