De bussluis gezien vanaf de Fazantendreef.
De bussluis gezien vanaf de Fazantendreef. screenshot Google Streetview

Bewoners Kruidenbuurt willen dat busbaan dicht blijft: „Wachten op ongelukken”

Algemeen

DRONTEN - Bewoners van de Kruidenwijk in Dronten-zuid hebben een brief gestuurd aan de gemeenteraad, waarin zij zich verzetten tegen openstelling van de busbaan vanaf de Dronterweg. Volgens de briefschrijvers gebruiken nu al veel motorrijders de bussluis als sluiproute en de Fazantendreef als racebaan: „Het wachten is op ongelukken.”

De door de gemeente Dronten geanonimiseerde brief is ondertekend door bewoners van de Melisse, Dille, Koriander, Krevel, Gaasterland en Oostergo. Zij reageren op de toekomstige rotonde op de kruising Biddingringweg - Dronterweg, waarbij door een inwoner de suggestie is gedaan om de huidige bussluis open te stellen als ontsluiting van de Kruidenbuurt.

De bewoners vrezen meer verkeer in hun wijk en meer geluidshinder. Extra drukte heeft volgens hen ook nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid in de wijk. „Hopelijk denkt de gemeente wel drie keer na voordat er een extra afrit komt.”

Geringe tijdwinst

Ook de bewoner die aan de Melisse ’t dichtst bij de bussluis woont, heeft een brief geschreven. Deze inwoner stelt dat zelfs voor hem de tijdwinst slechts 3,5 minuut zou zijn. Ook deze aanwonende vreest voor de verkeersveiligheid als de busbaan opengesteld wordt.

De briefschrijver wijst op de financiële positie van de gemeente: „Het lijkt mij een zeer, zeer slecht plan om een substantiële som geld uit te trekken om een niet bestaand probleem op te lossen en er wel een te creëren.”

Dronterweg - Biddingringweg

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 3 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 4 uur geleden