Martien Hermans (OVDD)
Martien Hermans (OVDD) Foto: ©maartenheijenk.nl

Uitspraken over SEA-groepen verrassen OVDD: „Waarom niet met ons besproken?”

Algemeen

DRONTEN - In de gemeenteraad klonken de afgelopen week kritische geluiden over het functioneren van de verschillende SEA-groepen. Deze zes groepen zijn indertijd door de gemeente in het leven geroepen en moesten de lokale economie versterken. Voorzitter Martien Hermans van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) geeft een reactie op de discussie in de gemeenteraad.

OVDD over SEA-groepen:

De OVDD is verrast over de uitspraken van verschillende gemeenteraadsleden in de gemeente Dronten over de SEA groepen. Verschillende partijen hebben hun vraagtekens bij de effectiviteit van de SEA groepen en stellen zelfs voor ‘de stekker’ uit deze overlegstructuur te trekken danwel ze voorlopig ‘buitenspel’ te zetten.

Wat ons verrast en verbaast is de dat deze mening helemaal niet met ons is besproken. Waarom ergens zo abrupt de stekker uit trekken terwijl daar heel veel tijd en energie door onze achterban in is gestoken?

Nadat we door de gemeente Dronten in 2011 zijn gevraagd ons hiervoor in te zetten hebben wij dit direct omarmd en altijd met een positieve dynamiek aangevlogen. In Dronten waren we een breed voorbeeld voor wat betreft participeren. Nu maar even de stekker er uittrekken doet ons inziens geen recht aan alle inspanning van de afgelopen jaren.

Dat neemt niet weg dat ook de OVDD van mening is dat er gekeken moet worden naar de SEA groepen en de effectiviteit van deze overlegstructuur. Hierover is al meerdere keren met wethouder Korting gesproken en onze voorzitter heeft ook gevraagd hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Herijking van de rol en positie van de SEA groepen is ook wat ons betreft noodzakelijk om tot meer effect van alle inzet te komen. We zijn erg benieuwd hoe Leefbaar Dronten, SP en de PVDA dit zien en staan dan ook open voor effectievere opties met als doel een vitale lokale economie te ondersteunen door middel van beleid en acties. Hierbij zijn wat de OVDD betreft alle opties open. Van nog eens goed met elkaar afspraken maken over de rol van de groepen tot aan de bezetting van de SEA groepen.

Wat altijd zal blijven is dat als ondernemers meepraten over economische ontwikkeling er altijd een vorm van ondernemersbelang zal zijn. Daarbij is het ook van belang dat in de groep een brede afspiegeling van de samenleving betrokken is om een zo breed mogelijk draagvalk te creëren. 

Wat de OVDD betreft worden de komende maanden gebruikt om te evalueren en te komen tot herinrichten van de lokale overlegstructuren. Uiteraard gaat de OVDD hierbij ook graag in gesprek met raadsleden. Dronten heeft economisch een sterke positie binnen Flevoland en er liggen kansen voor ondernemers. De OVDD wil graag samen met gemeente en andere stakeholders een actieve rol blijven vervullen bij het realiseren van deze en toekomstige economische kansen.

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 4 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 5 uur geleden