Elburgerbrug
Elburgerbrug archieffoto

Werk aan Elburgerbrug dankzij tent drie dagen eerder klaar dan gepland

Algemeen

DRONTEN - De werkzaamheden aan de Elburgerbrug zijn drie dagen eerder klaar dan gepland. Vanavond (woensdag) wordt de brug rond zeven uur opengesteld voor het verkeer. Ook wordt de brug weer bediend voor de scheepvaart volgens de normale tijden.

De snelheid van de werkzaamheden is te danken aan het doorwerken in de avond, nacht en op  zaterdagen. Dat lukte doordat er een tent over de werkzaamheden was geplaatst.

Belijning

Er wordt binnenkort nog eenmalig gewerkt aan de brug, want de witte belijning is nog niet aangebracht. Dit gebeurt pas als het droger weer is. De provincie Flevoland kondigt aan dat dit ’s avonds of ’s nachts wordt gedaan.

Terugkijkend op de werkzaamheden stelt de provincie dat er de eerste dagen tijdens de spits files zijn geweest: „Nadat door de provincie de nodige maatregelen genomen zijn, zoals meer inzet van verkeersregelaars, was de hinder voor het verkeer meestal acceptabel.”

Groot onderhoud 

In 2021 vindt er groot onderhoud plaats aan de Elburgerbrug. Daarbij gaat het om de technische installatie, de bedieninstallatie en het verwijderen van het bedienhuisje.

De provincie kondigt nu al aan dat dit hinder gaat geven voor het verkeer: „Wij kunnen deze hinder helaas niet voorkomen.” Wel wordt er volgend jaar meer tijd besteed aan de voorbereiding en de afstemming met diverse partijen in de omgeving om de overlast zo veel mogelijk te beperken.