OVDD-bestuurslid Mark Hetsen
OVDD-bestuurslid Mark Hetsen ©maartenheijenk.nl

OVDD-bestuurslid haalt uit naar raad: „Onnozel en onnodig populistisch vertoon”

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Bestuurslid Mark Hetsen van Ondernemersvereniging De Driehoek heeft op LinkedIn hard uitgehaald naar aantal leden van de gemeenteraad. Hij doet dat in een reactie op uitlatingen van diverse fracties over de zogenaamde ‘SEA-kerngroepen’.

„Ik kan er geen ander woord dan ‘schandalig’ voor vinden hoe raadsleden als olifant door de porseleinkast gaan”, aldus Hetsen, „Onnozel en onnodig populistisch vertoon met disrespect voor ieders goed bedoelde inzet vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Hoezo participatiemaatschappij?”

De SEA-groepen zijn door de gemeente in het leven geroepen om samen met ondernemers de lokale economie te stimuleren. Vooral de raadsfracties van PvdA, SP en Leefbaar Dronten toonden zich kritisch over het functioneren van deze groepen. OVDD-voorzitter Martien Hermans schreef over het onderwerp een open brief in deze krant.

Update

Dinsdag 13 oktober, 18:09 uur:

Mark Hetsen laat weten dat hij zijn reactie op LinkedIn op persoonlijke titel heeft geschreven en niet in zijn functie als bestuurslid van OVDD.

Ook OVDD-voorzitter Martien Hermans meldt dat Hetsen op persoonlijke titel heeft gereageerd. Hij is ontstemd over het overnemen van de LinkedIn-reactie door DeDrontenaar.nl: „Ik vind dat verkeerde journalistiek.”

Mark Hetsen op LinkedIn