De dierenweide van De Regenboog.
De dierenweide van De Regenboog. eigen foto Coloriet

De Regenboog zoekt hulp in dierenweide: „Bijdragen aan welzijn bewoners”

Algemeen

DRONTEN - Woonzorgcentrum De Regenboog heeft een dierenweide. Volgens zorginstelling Coloriet is dat bij veel mensen niet bekend. Toch heeft de dierenweide een belangrijke functie voor de bewoners. „Wij zoeken nieuwe vrijwilligers die de dieren willen verzorgen”, aldus vrijwilligerscoördinator Saskia Fack.

De kippen, duiven, konijnen en geiten worden nu verzorgd door Willem, Marcel en Marjan. Er is ook een volière met parkieten. Volgens Coloriet dragen de vrijwilligers bij aan het welzijn van de bewoners: „De ouderen komen de dieren aaien en een broodje geven. Dat maakt verhalen los over vroeger.”

Dieren werken uitnodigend

„Voor wie nog kan lopen is het goed om in beweging te blijven en de dieren werken uitnodigend. Familieleden of bezoekvrijwilligers nemen bewoners graag mee voor een wandeling door de binnentuin. In het prieel bij de dierenweide kunnen ze een kopje thee drinken. De bewoners maken graag een praatje met de dierenverzorgers.”

Saskia Fack nodigt belangstellenden uit om een keer te komen kijken: „Draai gerust eens mee. Misschien is dit een leuke manier om wat te betekenen voor de ouderen in Dronten.”

Informatie

eigen foto Coloriet

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 18 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden