Almere College in Dronten.
Almere College in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Almere College: Sluiting verdieping staat helemaal los van corona

Algemeen

DRONTEN - De sluiting van de eerste verdieping van het praktijkonderwijs van het Almere College staat los van corona. Het gebouw wordt op termijn gesloopt en in deze theorielokalen wordt dit hele schooljaar al geen les meer gegeven. De lokalen voldeden niet aan de eisen voor zowel leerlingen als personeel.

Wethouder Ton van Amerongen schrijft aan de gemeenteraad dat de lokalen zijn gesloten vanwege de ventilatie. Dit zou gebeurd zijn in overleg met de GGD. Hij schrijft dit in antwoord op vragen van de ChristenUnie. Deze fractie maakte zich zorgen over verspreiding van het coronavirus in slecht geventileerde scholen.

Kwalijk

Rector Susan Zandbergen van het Almere College zegt in een reactie: „Er wordt een link gelegd tussen het sluiten van de verdieping en corona. Dat is absoluut niet het geval. Het besluit om deze verdieping te sluiten is genomen ver voordat er sprake was van corona. Dit bericht is heel vervelend en heel schadelijk.” De rector vindt het kwalijk dat de gemeenteraad foutief is geïnformeerd.

Het praktijkonderwijs van het Almere College is gevestigd in een noodgebouw aan de Educalaan. De afdeling moet op den duur verhuizen naar een nieuw gebouw aan het stationsplein. Het is nog onduidelijk wanneer dat gaat gebeuren, omdat de financiën nog niet rond zijn. Voor het komend schooljaar is de school op zoek naar een oplossing.