Suzanne Stoop - PvdA
Suzanne Stoop - PvdA ©maartenheijenk.nl

Gemeente komt nog 3,5 miljoen euro tekort voor Praktijkschool aan stationsplein

Gemeente

DRONTEN - Het is de bedoeling dat het Almere College in 2023 haar nieuwe Praktijkschool aan het stationsplein betrekt. Het is echter nog onduidelijk hoe de gemeente Dronten dat gaat betalen. De gemeente heeft er 1 miljoen euro voor opzij gelegd, maar de kosten zijn volgens wethouder Ton van Amerongen (VVD) inmiddels gestegen naar 4,5 miljoen euro.

De plannen voor het nieuwe schoolgebouw werden twee jaar geleden gepresenteerd door wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). Het moet een combinatie worden van een school met 60 appartementen van Oost Flevoland Woondiensten. En het mag niet zomaar een gebouw worden. „Het is een beeldbepalende plek, dus we gaan zeker eisen stellen qua uitstraling”, zei Van Bergen.

Bouwkostne gestegen

De oorzaak van de huidige financiële problemen liggen volgens B en W in Den Haag. Daar worden achterhaalde normen gehanteerd voor de bouw van scholen. „De bouwkosten zijn enorm gestegen”, stelt het college. Samen met andere gemeenten heeft Dronten daar op landelijk niveau aandacht voor gevraagd.

Wethouder Van Amerongen stelt dat de gemeente Dronten voor een flinke puzzel staat als het gaat om onderwijsaccommodaties. Hij kondigde aan dat hij binnen een half jaar met een beleidsplan voor alle gemeentelijke accommodaties komt.

Suzanne Stoop (PvdA) was daarmee niet gerustgesteld. Zij komt waarschijnlijk tijdens de raadsvergadering van 5 november met een voorstel: „Want ik vind dit te belangrijk om het nog een half jaar te laten liggen.”