In de rij voor een griepprik.
In de rij voor een griepprik. Andy Houtkamp

Andy snijdt hout | Griepprik

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Het is precies een jaar dat ik mijzelf inwoner van Dronten mag noemen en dat is een van de meest fijne jaren van mijn leven geweest. Een uitstekende keuze en u als Drontenaren wil ik daarvoor, mede namens mijn vrouw, hartelijk danken.

Op een mooie zaterdag in oktober heb ik velen van u mogen zien toen we in drie lange rijen stonden om ons te melden voor een griepprik. Misschien een vreemde vraag, maar waarom vele honderden mensen uitnodigen om kwart over negen op deze zaterdagmorgen met daarbij ook nog de opmerking dat je niet te vroeg moet komen omdat het dan druk zou kunnen worden? Ik stond er om tien over negen en het was enorm druk. Zo druk dat er maar liefst drie politieauto’s stonden om de boel in de gaten te houden. Ik wist niet eens dat Dronten drie politieauto’s had, maar dat ter zijde.

Je blijft journalist, dus toch her en der om mij heen gevraagd of er mensen waren die niet om kwart over 9 moesten komen, maar op een ander tijdstip. Het antwoord was bij iedereen ontkennend. Dus is er een enorme inschattingsfout gemaakt door zoveel mensen bijna te dwingen om drie kwartier dicht bij elkaar in de buurt te gaan staan. Zeker bij een groot aantal mensen die tot de risicogroep behoort.

Ik twijfelde of ik niet weg zou gaan toen ik die rijen zag, maar het was mijn eerste keer en ik vind dat je alles één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Dus dit ook. Voor het eerst dat ik niet echt blij was in Dronten.

Andy Snijdt Hout