Vijf van de zeven boeren: Heilco van der Beek, Paul Slootweg, Alwin Huisman, Erik Grovenstein en Ronald Oordt.
Vijf van de zeven boeren: Heilco van der Beek, Paul Slootweg, Alwin Huisman, Erik Grovenstein en Ronald Oordt. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Bezwaarmakers vinden dat overheid te hard van stapel loopt bij nieuwe natuur

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten en de provincie Flevoland lopen te hard van stapel bij het project nieuwe natuur oostkant Dronten. Dat vinden de ‘jonge’ agrarische ondernemers, die nog middenin een bezwaarprocedure zitten.

Zeven landbouwers hadden graag mee willen doen aan het project nieuwe natuur. Volgens de gemeente Dronten hebben zij de boot gemist. De agrariërs zeggen nooit een serieuze kans te hebben gekregen: „Wij zijn op onrechtmatige grond uitgesloten.”

Prematuur

De overheden zijn inmiddels begonnen met de uitvoering van het project. Zo zijn er gronden geleverd aan twee deelnemende boeren. De zeven bezwaarmakers hebben daarover een brief geschreven aan de gemeente en de provincie. De overdracht is volgens hen prematuur.

De agrariërs merken op dat het bestemmingsplan nog niet gewijzigd is. Bovendien wijzen ze erop dat er nog een juridisch geschil loopt en dat daarover binnenkort een getuigenverhoor is bij de rechtbank in Lelystad. 

In hun brief stelt het zevental dat hun bezwaren zich niet richten op collega-agrariërs: „Wij zijn in conflict met de gemeente Dronten.”

Nieuwe natuur