Een zuiver cilindrische vorm.
Een zuiver cilindrische vorm. tookapic

Windplan Groen krijgt geen allegaartje aan windmolens: „Allemaal van één familie”

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Windkoepel Groen bestaat uit elf verschillende initiatiefnemers. De gemeente Dronten eist dat die elf partijen een gezamenlijke keus maken voor het type windmolens. „Zo wordt de beeldkwaliteit bewaakt”, zegt wethouder Roelof Siepel.

„Met elf verschillende BV’s en elf verschillende aanbestedingen kun je in theorie in de situatie komen dat elk project z’n eigen windmolen kiest”, stelt Siepel, „Vanuit de doelstelling dat we ook graag investeren in het landschap, hebben we een besluit genomen over de ‘familie’ van windmolens die in deze parken gebouwd mogen worden.”

Dezelfde vorm

De gemeente wil voorkomen dat er allerlei verschillende molens komen: „Ongeacht welke fabrikant er door de partijen gekozen wordt, zullen ze allemaal dezelfde verschijningsvorm hebben.”

Het gaat de gemeente met name om het type mast. Windplan Groen heeft nog geen definitieve keuze gemaakt. Gesproken wordt over een ‘min of meer zuiver conische en zuiver cilindrische vormen en mengvormen’. De gemeente kan zich in die keuze vinden: „We hebben een positief advies gegeven over de verschillende mastvormen die in aanmerking komen voor realisatie.”

Windplangroen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden