Het Ichthus College in Dronten.
Het Ichthus College in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Ichthus College dicht met 7 besmette docenten: „Niet uit Dronten of omgeving”

Algemeen

DRONTEN - Het Ichthus College in Dronten is deze hele week gesloten nadat vorige week bleek dat drie docenten positief getest waren op COVID-19. Inmiddels gaat het om zeven docenten. Volgens directeur Roelof Louwsma wonen zij geen van allen in Dronten of directe omgeving.

„Het is een beetje jammer, omdat wij tot op heden één van de weinige scholen waren zonder besmettingen”, zegt Louwsma, „In driekwart jaar ging het bij ons om twee leerlingen. En die zaten daarvoor al thuis. Je ziet nu dat het zomaar kan draaien…”

Buiten Dronten

Het ging vorige week bij het Ichthus College in eerste instantie om drie docenten. Inmiddels is achterhaald waar die besmettingen zijn binnengekomen. De bron bleek buiten Dronten te liggen.

„Je gaat dan kijken met wie ze in contact zijn geweest en op welke wijze”, legt de directeur uit, „Deze besmettingen baarden ons zorgen en dat heeft ons dit weekeinde doen besluiten om deze week online te gaan lesgeven. Het risico is te groot, ook al houden we ons met z’n allen goed aan de regels.”

Zeven collega’s

De school heeft tevens besloten om zoveel mogelijk collega’s, die in de omgeving van het drietal zijn geweest, te laten testen. Dat is inmiddels in gang gezet en daaruit zijn nog vier positieve tests naar voren gekomen. Over de toestand van deze docenten zegt de directeur: „Dat valt op zich wel mee, maar het aantal rechtvaardigt wel het besluit om een week dicht te gaan.”

Het Ichthus College heeft nog geen berichten dat er leerlingen besmet zouden zijn. „Dat weet je natuurlijk nooit helemaal zeker, maar iedereen heeft een brief gehad en we hebben ouders en leerlingen gevraagd om geen risico te nemen en bij klachten te laten testen.”

Rigoureus

Het besluit om de school te sluiten viel de directeur zwaar: „We hebben vrijdag, zaterdag en zondagmorgen alles in kaart gebracht. Dit is geen beslissing die je eventjes in een kwartier neemt. We hebben ervaren dat kinderen het heel fijn vinden om naar school te gaan, zeker na zo’n half jaar thuis. Dan is het niet makkelijk om zo’n rigoureus besluit te nemen.”

Roelof Louwsma weet nog niet wanneer er besloten wordt om volgende week maandag daadwerkelijk weer open te gaan: „We houden nu de aantallen goed in de gaten en dan nemen we in de loop van de week een besluit. Daar kan ik op dit moment nog niets over zeggen. Het is hetzelfde wat het kabinet telkens doet: het zijn dagkoersen, je past je aan bij de actualiteiten.”

Ichthus College