Afbeelding
CBS

Steeds meer inwoners van Lelystad verhuizen naar de gemeente Dronten

Algemeen

DRONTEN - Het aantal inwoners van Lelystad dat naar de gemeente Dronten verhuist, groeit de laatste vier jaar sterk. Vorig jaar ging het om 387 personen. 168 inwoners van de gemeente Dronten verhuisden in omgekeerde richting, naar Lelystad. Dit blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Er verhuisden vorig jaar 2.287 vanuit een andere gemeente in Nederland naar Dronten. Ruim éénderde van hen woonde al in Flevoland. Van die Flevolanders kwam iets meer dan de helft uit Lelystad.

Steeds meer in trek

Dronten is steeds meer in trek bij inwoners van de vijf andere Flevolandse gemeenten. Tot voor enkele jaren verhuisden er jaarlijks rond de 400 Flevolanders naar de gemeente Dronten. De afgelopen jaren is dat fors toegenomen: naar 528 (2016), 588 (2017), 607 (2018) en vorig jaar 769. Al die jaren komt ongeveer de helft van die Flevolanders uit Lelystad.

Het aantal Drontenaren dat in omgekeerde richting verhuist blijft al jarenlang vrij constant. De afgelopen tien jaar verhuisden er jaarlijks minimaal 333 en maximaal 430 inwoners van de gemeente Dronten naar een andere Flevolandse gemeenten. Van hen gingen er jaarlijks tussen de 159 en 209 naar Lelystad.