Milieustraat Dronten.
Milieustraat Dronten. ©maartenheijenk.nl

Milieustraat Dronten: Inwoners willen ruimere openingstijden en meer gratis kilo’s

Gemeente

DRONTEN - „Heeft u een idee wat we nog kunnen verbeteren aan de milieustraat?” De gemeente Dronten hield onlangs een enquête over de afvalverwerking. De open vraag over de milieustraat leverde honderden reacties op. Inwoners vroegen vooral om ruimere openingstijden en meer gratis kilo’s.

Hieronder het volledige overzicht van de ideeën en suggesties:

 1. Er zij nu vriendelijke mensen gaat goed zo.
 2. Maak meer dingen gratis om te brengen. Zo voorkom je ook illegale dumping in het bos of bij de containers
 3. Toerijden duidelijker maken!
 4. Meer kilo’s gratis zoals in Lelystad 1 kuub pee keer gratis. Zo voorkom je dumpen in bosjes etc.
 5. Gratis maken.
 6. Een vast bedrag per jaar extra om gratis afval te kunnen wegbrengen naar de milieustraat.
 7. Met de komst van de ondergrondse containers vind ik dat de vrije voet weer naar 300 kilo zou moeten. Door de kleinere grote van de ondergrondse kan je juist minder grote dingen goed kwijt die je eerder wel gewoon in je container kon doen.
 8. Aantal kilo weer terug naar 300 kg, dit scheelt een hoop rotzooi bij de ondergrondse
 9. Kortere middagpauze
 10. Ruimere openingstijden
 11. Lijnen op het asfalt zetten of parkeerplaats maken; mensen kijken vaak niet goed uit en rijden door elkaar.
 12. Meer kilo’s gratis brengen, was eerst 300, is verlaagd naar 100. Maak er 500 van, er wordt nu te veel bij de ondergrondse containers gedumpt, omdat mensen er niet voor willen betalen om dit weg te brengen.
 13. Afbeeldingen toevoegen i.p.v. alleen bordjes met omschrijvingen van het soort afval
 14. Net als in Lelystad gratis afval brengen. Nu wordt er nog steeds in de natuur gedumpt. Dan kan de prijs van het ophalen iets omhoog.
 15. Mogelijk visualisering op bepaalde containers wat er wel en wat niet in kan? Met name bij de hard plastic bak twijfel ik soms.
 16. Het volgende > die pasjespaal bij het uitrijden.... die staat heel onhandig want indien de ‘paal’ aangeeft dat je moet betalen dan is het openen van je autodeur aan die kant moeilijk, en moet je eigenlijk eerst de auto in zijn achteruit zetten en klein stukje achteruit rijden om fatsoenlijk uit je auto te kunnen en naar binnen te lopen om te betalen. En... dat betalen binnen kost tijd want de auto’s achter je moeten allemaal wachten tot je betaalt hebt en weer in de auto zit en dan wegrijdt. Dus... misschien een soort ‘kiss and ride’ strook voor als je moet betalen (wat je vooraf niet weet) dat je de auto daar makkelijk even neerzet zodat je de doorgang niet belemmert???
 17. Weer terug van 100 naar 300 vrije kilo’s per jaar.
 18. Het afrekenen bij uitrijden efficiënter inrichten. Nu wordt de auto gewogen en moet je uitstappen om binnen af te gaan rekenen. Hierdoor ontstaat er een wachtrij bij het uitrijden.
 19. Andere openingstijden, eerder open en geen sluiting tussen de middag. Dat je daadwerkelijk alle afval kunt brengen Sluit de poort niet 15 min voor tijd al. Het zijn openingstijden.
 20. Ik heb geen idee maar ik vind de milieustraat al prima en wil hierbij mijn waardering uiten voor de altijd behulpzame en vriendelijke medewerkers.
 21. Volledig gratis maken, dit voorkomt dumpingen, die veel duurder zijn om op te ruimen. In veel omliggende gemeentes is dit ook gratis. Waarom moet het in elke gemeente anders, en dus ook duurder zijn??
 22. Langere openingstijden Tussen de middag niet dicht.
 23. Niet meer schermen met gratis kilo’s, dit is enkel een voorgehouden worst. Om de gratis kilo’s te verzilveren dien je de moeite te nemen om eerst je ‘gratis’ afval weg te gooien, nog eens naar het weegpunt te rijden om het grofvuil af te wegen, om dat in ronde 2 nog eens weg te gooien. Niet heel praktisch.. In andere gemeentes waar ik heb gewoond is het afvoeren van grofvuil hoe dan ook gratis, want je helpt de gemeente ermee. Afval uit het bos halen is immers vele malen duurder. En wees eens eerlijk, hoe hoog zijn de kosten voor het ophalen van zwerfafval?
 24. Kringloopwinkel stimuleren(zo nodig financieel). Zodat veel meer afval niet gedumpt hoeft te worden maar weer verkocht of verwerkt kan worden. Kringloop nu veel te kieskeurig.
 25. Ruimere openingstijden en ‘gratis’ het afval weg kunnen brengen door bijvoorbeeld verhoging van de OZB
 26. Doe het zelf voorziening met camera toezicht op de kenteken. Bv in de avond. Wellicht al gebeurd maar combinatie met kringloop zou goed zijn. Of dat in bepaalde bakken zaken kan ophalen.
 27. Openingstijden uitbreiden. Langer open. Zeker op zaterdag, is idioot. En waarom tussen de middag dicht? Albert Heijn is dan toch ook gewoon geopend?
 28. Het is altijd heel druk en de openingstijden zijn vaak tijdens kantoor uren
 29. Betere openingstijden
 30. Dagelijkse openingstijden verruimen.
 31. Zaterdag open
 32. Geen kosten pagina
 33. Ruimere openingstijden
 34. Uitgebreidere openstelling, doordeweeks maar helemaal op zaterdag
 35. Ruimere openingstijden.
 36. Zorgen dat we weer een bak krijgen voor het rest afval ,want elke dag met een zak vuil lopen is niks en voor sommige te zwaar of onhandig.
 37. Bij veel gemeentes is het afval wegbrengen gratis. Dit zou ik ook graag terug willen zien in Dronten tegen een kleine verhoging van de kosten
 38. Een videoscherm die aangeeft wat je waar kunt wegbrengen en wat absoluut niet in welke bakken mag. Als er een lange rij staat helpt het misschien. Overigens vind ik de mannen van de milieustraat bijzonder hulpvaardig en vriendelijk
 39. Graag een duidelijk overzicht bord bij het begin waar je wat kunt weg gooien. Nu gooi ik naar mijn gevoel teveel in de algemene bak.
 40. Maak aanbieden van afval zo aantrekkelijk mogelijk om dumping en stacking zo veel mogelijk te voorkomen. Dumping pakt altijd duurder uit en is bovendien vanuit milieuoogpunt nog veel kostbaarder.
 41. Meer gratis kilo’s zodat het dumpen naast de containers weer afneemt
 42. Openingstijden op zaterdag
 43. Gemeente Nijkerk heeft een mooi systeem. Je komt binnen via een weegbrug, geeft aan wat je komt brengen en bij het uitrijden kies je uit 1 van de 2 weegbruggen afhankelijk van gratis of betaald afval. Ideaal, geen wachttijden als je bijvoorbeeld groenafval komt brengen. Veel tijdswinst, waardoor milieustraat ook minder open hoeft te zijn.
 44. Verhoging van de afvalstoffenheffing verhoogt het risico op milieuovertredingen. Beter is dan om eventuele tekorten via een andere, minder opvallende belasting, aan te vullen.
 45. Kennis over tempex. Heb onlangs serieuze moeite gedaan om langere tijd tempex gescheiden te verzamelen en aan te bieden. Dit was nieuw schoon materiaal maar werd door medewerker als vervuilt aangemerkt en kon de reguliere afvalbak in. Stuitend vond ik dat.
 46. Net zoals meer gemeentes alles gratis mogen brengen
 47. Niet een maximum aan gewicht. Zoals in veel gemeentes het geval is. Ik wil best die 10 euro per jaar meer betalen, ik zou beter sorteren en vaker langs stort rijden. Gaat er minder in ondergrondse
 48. I dir moment is zaterdag en drukke dag. Wellicht meer hands-on hulp met uitladen van spullen om de doorvoer te verhogen.
 49. Vraag 19 maakt de zaak alleen maar duurder. Graag de 200 kg terug die vorig jaar zijn wegbezuinigd.
 50. Ruimere openingstijden op alle dagdelen m.u.v. de zondag
 51. Gewoon 1 tarief per kilo. En bij de poort niet aangeven wat je komt brengen. Gewoon open de poort, eruit gooien, betalen en weer door.
 52. Plattegrond met de containers. Makkelijker om rekening te houden tijdens het inladen van het puin
 53. Plattegrond beschikbaar maken, zodat je de auto/kar goed kan indelen van te voren. Zo kan de doorstroom in de milieustraat verbeteren.
 54. Routing (wachtrij) voor de milieustraat is niet voor iedereen duidelijk. Er zijn wel wat borden op de lantarenpalen bevestigd, maar zie toch geregeld mensen tegen de stroom inrijden. Wellicht een duidelijkere aanwijzing of eerder bij de inritten van dat deel van het industriegebied aangeven.
 55. Meer hulp met uitladen
 56. Snellere doorstroming door meer personeel bij het betalen en een pin automaat die je vanuit de auto kunt bedienen
 57. Betere doorstroming bij drukte
 58. Minder lange wachtrijen
 59. Kijken naar de mogelijkheid van meer hergebruik
 60. Ruimere openingstijden
 61. Zaterdag langer open.
 62. Terug naar 300 kg of helemaal gratis afvoeren
 63. Wordt we goed geholpen over waar je welk vuil moet gooien.
 64. Niet van die achterlijke openingstijden erop nahouden. Gewoon open van 9:00- 17:00 net zoals alle normale bedrijven.
 65. Maak het gratis of net als vroeger 2.50 per keer dat je komt
 66. Nu vaak milieustraat gesloten op momenten dat ik als consument kan. Klantgerichtheid werken en daar je op aanpassen i.p.v. aan overheidsregels. Wellicht milieustraat verzelfstandigen
 67. Gratis grofvuil afgeven.
 68. Gratis is in Lelystad en Almere ook
 69. Vriendelijker en moet makkelijker kunnen
 70. Jullie hebben dat top geregeld!
 71. Ik woon in swifterbant en verzamel afval wat langer om het dan naar dronten te brengen. Ik breng dan verschillende soorten afval maar krijg niet de mogelijkheid om dit apart in te leveren. Er is geen mogelijkheid om een rondje te rijden. Dus ik betaalden tarief!!
 72. Sneller door de slagboom. Duurt erg lang. Aparte ingang voor mensen die gratis afval wegbrengen bijv.
 73. ‘s Avonds open
 74. Beter inrichten. Nu heel gebruiksvriendelijk
 75. Bebording bij drukte (aanrijdroutes)
 76. Afstappen van de ambtenaren tijden en open van 8.00 tot 17.00.
 77. Zoals ik al eerder heb gemeld. Milieustraat gratis afval brengen. Wordt er minder in de omgeving gestort. Wordt er ook minder in de ondergrondse containers gepropt of naast gezet en ook de kleine containers worden nog wel eens vol gestopt met spul wat daar niet in thuis hoort. Zoals al eerder is aangegeven zou de milieustraat een paar aanhangers aan moeten schaffen waarmee inwoners tegen een geringe vergoeding (ca. € 10,00) hun afval naar de milieustraat zouden kunnen brengen. Dit beperkt dat er met grote vrachtwagens afval wordt opgehaald. Mensen kunnen op meerdere tijdstippen hun afval wegbrengen. het beperkt het dumpen van afval.
 78. Ruimere openingstijden.
 79. Het pinnen ook buiten aan de paal te laten plaatsvinden.
 80. Maak het gratis want daar kan je het afval goed scheiden.
 81. Maak het gratis. Dat scheelt in dumpingen
 82. Als je verhuist, gaan de kilo’s op je pasje niet op 0. Dat is niet erg eerlijk voor de nieuwe bewoners van jouw oude woning en voor jou in jouw nieuwe woning
 83. De openingstijden moeten verruimd worden. Zaterdag veel te vroeg dicht
 84. Het totaal aantal gratis kg terugbrengen naar 300 kilo.
 85. Openingstijden en prijsstelling.
 86. Dat het brengen van grof afval gratis moet zijn of veel meer vrije kilo’s. Zeker als je dingen in huis op wilt knappen.
 87. Aangezien ik niet weet wat de volgende vragen zijn, wil ik hier graag melden dat de milieustraat niet efficiënt is door een middag pauze. Met name in deze periode is dat erg frustrerend, maar waarom een middag pauze? Helemaal met dat weeg gedoe
 88. Het afreken te vereenvoudigen, is niet meer van deze tijd
 89. Doordat mensen nu tot 100kg vrij mogen storten en dit zo op is ontstaan lange wachtrijen doordat mensen moeten betalen bij de kassa. Kan dit niet geautomatiseerd? Of toch de grens van vrij storten oprekken naar 300 of 500 kg. Is het mogelijk om met twee ingangen te werken en dat je niet een rondje rijdt maar gewoon rechtuit.
 90. Meer kilo’s gratis weg kunnen brengen, zonder dat daarvoor de heffing omhoog gaat. Het is natuurlijk frappant dat je zo 300 à 400 euro moet betalen om je oude keuken af te voeren. Zwerfafval wordt hiermee zeer zeker in de hand gewerkt! En ik kan het deze personen ook niet kwalijk nemen met deze bedragen
 91. Ruimere openingstijden
 92. Tussen de middag ook open.
 93. Huishoudelijk afval in normale vorm wordt nu geld voor gevraagd bij het afvalbrengstations. Persoonlijk vind ik dat erg onterecht en denk dat het beter is om die afvalstroom in de afvalstoffen heffing mee te nemen. De gemeente raad moet eens aan Almere en Lelystad gaan vragen waarom het daar wel gratis weg te brengen is en hier in Dronten niet.
 94. Vraag me af of weegschalen onderling geijkt zijn, regelmatig periode gehad en ook van andere mensen gehoord dat er de indruk is dat er veel meer kilo’s afgingen dan ingeleverd.
 95. Door corona is er een beperking van aantallen bezoekers. Zeven is een erg laag aantal gezien de grote van de milieustraat en het soms korte bezoek wat je daar bent. Dit veroorzaakt lange wachttijden. Hierdoor krijg ik de neiging mijn afval in de ondergrondse container te gooien.
 96. Een dependance in Biddinghuizen en swifterbant voor mensen zonder auto
 97. De openingstijden.
 98. Maak het gratis! Is het in Lelystad ook, dan voorkom je dat men gaat dumpen
 99. Ruimere openingstijden
 100. h-a-h jaarlijks plattegrond. Is nu vaak zoeken
 101. prima Hooguit open tussen de middag
 102. vriendelijker en behulpzamer personeel
 103. Containers op straat niveau plaatsen waardoor het erin gooien makkelijker wordt en is beter voor je rug etc.
 104. Verruiming openingstijden met name tussen de middag
 105. demo filmpje hoe het werkt. En hopelijk hebben jullie geen helling, wij vrouwen hebben daar nogal eens moeite mee, zeker met een aanhanger die we normaal er niet achter hebben hangen.
 106. Het kost veel te veel! Zeker nu je nog maar zo weinig weg mag brengen. En de vriendelijkheid en rijgedrag van sommige chauffeurs is niet echt ok.
 107. inrit verbeteren, deze staat nu veel te kort op de weg.
 108. Alles gratis betekend minder dumping en.
 109. De aanrijroute zou verbetert mogen worden, bijvoorbeeld een andere ingang, omdat niet iedereen zich aan de routeborden houdt, en mij lijkt dat Wildkamp ook niet erg blij is met jullie systeem. Als de ingang bijvoorbeeld t.o.v.. de andere gemeentewerf zou zijn, verbetert dat de toegankelijkheid.
 110. Te weinig inzicht in de logistiek en soorten afval.
 111. Hoe lossen jullie dit probleem op: ik heb in mijn auto elektr. Ap., chem.afval , vet gratis, en ook wat hout zodat ik niet 2x hoef te rijden. Maar dan wordt wel alles gewogen en moet ik over alles betalen. Niet erg milieuvriendelijk
 112. Weg te brengen grofvuil etc. gratis maken net zoals de gemeente Lelystad. Zo voorkom je ook storten in het milieu. Want het loopt de spuigaten uit.
 113. De milieu straat is veel te kort open en er loopt enorm lui en ongemotiveerd personeel rond.
 114. Betere opening tijden in periodes dat het nodig is, voorjaar sta je altijd uren te wachten.
 115. Gratis zodat niet alles in de ondergrondse gedumpt word
 116. ruimere openingstijden
 117. Breng het gratis gewicht weer terug naar 300kg. Dit was gewoon een verkapte verhoging van de afvalstoffen heffing.
 118. Gratis maken
 119. Ik denk dat het niet verstandig is om je blind te staren op de kosten. De burgers doen al zo hard mee met het scheiden van afval. Wat jullie een hoop werk schild. Nu laten jullie het overkomen als of we misschien naar 300 vrije kilo kunnen. Maar in het verleden was het altijd 300 vrije kilo’s. Dat jullie dat hebben terug gebracht naar 100 door de ondergrondse containers, daar zijn de inwoners echt niet blij mee. Daar bij is het straat beeld er niet beter op geworden. Genoeg mensen die niet snappen dat er geen afval naast de container mag komen te staan. Maar het toch doen om dat ze aan het limiet van de milieustraat zitten.
 120. Maak een tak in Biddinghuizen en Swifterbant.
 121. openingstijden moeten duidelijk verruimd worden
 122. Ja maak het gratis om illegaal dumpen tegen te gaan
 123. De indeling op de website zetten, zodat er op basis daarvan uitgeladen kan worden. Scheelt heen en weer rijden.
 124. Gewoon weer de 300 kg vrij weg kunnen brengen per jaar per huishouden. Dit stimuleert het afvalscheiden..
 125. Vaker inzamelen oud papier. Die container is altijd te snel vol
 126. Graag meer momenten open, met name avonden of langer op zaterdag. Werkende mensen hebben doordeweeks geen tijd voor de milieustraat en staan vervolgens ontzettend lang in de rij op zaterdag.
 127. De kosten en openingstijden.... lagere tarieven en minder wachtrijen maken het aantrekkelijker/laagdrempeliger afval daarheen te brengen
 128. Meer hulp en controle waar wat moeten een beetje vriendelijker
 129. De milieustraat in Dronten is fantastisch. Zou niet weten wat er beter kan!
 130. Terug naar 300kg gratis, zodat er minder afval binnen de woonkern wordt gedumpt.
 131. 100kg vrij inleveren was 300kg vrij. Dit had bv 500kg vrij inleveren moeten worden. Of een ton.
 132. Niet van die achterlijke openingstijden. Stelletje ambtenaren !?!! Gewoon open van 8:00- 18:00.
 133. Contactloos betalen vanuit de auto beschikbaar maken.
 134. Verruiming openingstijden.
 135. Slechte zaak dat de 300kg per jaar terug gebracht is naar 100kg.
 136. Meer afvalstofheffing betalen zodat er meer kilo’s gratis geleverd kan worden. Dit voorkomt afval in bosjes of dumpen bij kringloopwinkels.
 137. Alles gratis
 138. Voor ons geen verbetering nodig. De keren dat we er waren verliep alles prima, prettige medewerkers die behulpzaam zijn.
 139. Reële openingstijden. Kosteloze deponering zonder limiet
 140. Op zaterdag ochtend zoeken naar een manier van betere doorstroming van mensen.
 141. Container voor speelgoed wat nog in goede staat is en wat naar goede doelen kan?
 142. Op zaterdag langer open, dat is DE opruimdag Eventueel trappertjes, zoals bij de papier containers voorheen, bij de containers die niet in de verdieping staan.
 143. Gratis tuinafval brengen
 144. Ruimere openingstijden
 145. Zorg dat er inzage is door de ambtenaar waar de afvalbrenger woonachtig is. Ik had de oude pas(voor de milieustraat) bij me en moest betalen. Dit omdat ik niet de nieuwe pas, grondcontainer, bij me had. Ik ging voor het eerst in 2 jaren naar de milieustraat. Ambtenaar had geen inzicht waar ik woonde en geloofde mij niet.
 146. Tussen de middag open blijven
 147. de straat is perfect. Enkel zie ik er meer in geen limiet te plaatsen. Dit realiseert zich mogelijk in meer dumpingen of het voorkomen grote schoonmaak te houden. Vrij gescheiden inleveren lijkt me een nette optie. Tevens ben ik de vraag bij de ingang v.d. milieustraat meer dan zat. Is het zakelijk of privé. Aangezien je op een bedrijventerrein woont. Wil niet zeggen dat je ook gewoon een inwoner bent. Zoals alle anderen.
 148. Werkt op de openingstijden na, prima
 149. Meer kilo’s voor iets meer jaarlijkse kosten, dan kan je sneller doorrijden
 150. Gratis storten (zoals in Lelystad) voor eigen inwoners
 151. Ruimere openingstijden op zaterdag.
 152. Langere openingstijden en duidelijker bewegwijzering voor het vinden van de juiste container
 153. zaterdagopening verlengen
 154. Op de website een plattegrond van de milieustraat plaatsen. Zodat je van te voren weer hoe je je auto moet inpakken. Erg handig voor mensen die er niet vaak komen, maar op een gegeven moment wel het een en ander moeten wegbrengen
 155. Dat Buitenplaats bewoners ook een pasje kunnen hebben en gratis tot 100 kg per jaar mogen brengen.
 156. Weer terug naar 300 vrije kilo’s. Erg raar dat het is terug gebracht naar 100kg.
 157. Tuin afval gratis inleveren
 158. Als je twee soorten afval tarieven bij je hebt niet weer achteraan in de rij te moeten aansluiten. Dit is echt belachelijk. Er zou tussentijds gewogen moeten kunnen worden. Als het druk is betaal je op deze manier zelfs voor gratis zaken!!! Schandalig
 159. De openingstijden verruimen.
 160. Ruimere openingstijden. Gratis brengen. Beloon zo iemand de het niet ergens dumpt, dat scheelt opruimkosten
 161. Is de huidige route (rechtsom) verplicht? Verstrek een plattegrond (zeker indien meerdere soorten afval worden aangeboden).
 162. Openingstijden in het weekend verruimen.
 163. Openingstijden aanpassen tussen de middag gewoon open zijn.
 164. Gescheiden stromen en weging voor gratis afval. Nu moet ik soms 2 keer rijden omdat ik tevoren niet weet wat gratis is
 165. Openingstijden ook gedurende lunch tijd te openen. Dan maar een ploegendienst Zorg dat de containers laag staan. Dus het vergemakkelijkt het weggooien.
 166. Zorg ervoor dat er bredere categorieën komen voor goedkoper of gratis inzamelen, dit is vaak onevenredig en lijkt oneerlijk
 167. Maak net zoals in meerdere steden in Flevoland de milieustraat gratis. Dit is het enige contactmoment dat mensen in de gemeente iets kunnen leren van het scheiden van afval. Ook een toelichting waarom we het scheiden mis ik in dit verhaal.
 168. Vroeger open
 169. Compliment voor de behulpzame medewerkers daar. Goed geregeld.
 170. De openingstijden. Gescheiden afval gratis maken
 171. Het is onoverzichtelijk. Je moet rondjes rijden voor elke afvalsoort en opnieuw wegen. Kost hopeloos veel tijd en als je mazzel hebt zit er een dikke spijker in je band.... dus:1 x rond. Stop met wegen. En maak het veilig.
 172. Betere informatie over de kosten en het in kunnen zien
 173. Iets ruimere openingstijden en tussen de middag max. half uur gesloten
 174. M.i.v. 2020 is de hoeveelheid afval die gratis gebracht kan worden bij de milieustraat met 2/3 afgenomen: heel dom beleid! Nu zie je mensen volledige matrassen en ander grof afval storten in de restafvalcontainer in de straat of ze dumpen het er domweg naast. Dit beleid kost meer dan dat het oplevert!!
 175. Vaker open, aanrijdroute is niet handig (van 2 kanten)
 176. Op zaterdag de hele dag open
 177. Op zaterdag ruimere openingstijden. Tussen de middag niet meer sluiten.
 178. Gewoon gratis afval brengen zo als in Zwolle en dan iets meer afvalheffing betalen dan heb je ook geen last van dumping
 179. Ik vind het super ingewikkeld, al die containers niet echt duidelijk wat waar in mag ik kom er niet graag
 180. Doorstroming kan beter/2e loket
 181. Gewoon gratis afval kunnen wegbrengen. Er zijn meer gemeentes die dat doen.
 182. Langer op zaterdag open.
 183. Volgens mij al genoeg ideeën aangedragen in deze enquête
 184. Leer van Lelystad daar kun je alles gratis brengen en zamelen ze ter plekke in voor tweedehands winkels en kun je gratis een aanhangwagen reserveren om je afval weg te brengen.
 185. openingstijden in het weekend verruimen
 186. Alles wat je naar de milieustraat brengt gratis! Daar is ook de controle mogelijk. En het zal een aanzienlijke besparing zijn in de ophaalkosten
 187. Gratis storten voorkomt zwerfafval. Is ook beter voor de bewustwording.
 188. Die avondopenstelling vind ik een goed idee
 189. Voor mijn gevoel staat hij op een verkeerde locatie houd een hoop verkeer op
 190. Terugbrengen naar minimaal 300kg vrij per huishouden. Beperkt illegaal storten
 191. Afvalstofheffing ophogen tot 350 per huishouden en gratis grof restafval brengen naar milieustraat of 1x per maand op locatie in buurt gratis ophalen Werkt in o.a. Lelystad of Almere ook.. Nu dumpen mensen afval in bv. bos.. Of kunnen niet brengen
 192. Ruimere openingstijden, ook buiten de regulier kantoor/winkeltijden voor mensen die dan moeten werken. Op zaterdag is de aanloop te groot.
 193. Gratis storten
 194. Gehele dag open van 08:00-16:30 uur.
 195. Uitgang verdubbelen voor sneller wegrijden
 196. Schrap de lunchpauze en laat ze de hele dag gewoon open zijn
 197. Hogere kosten per kilo, leidt tot meer zwerfafval. Gelijke kosten per inwoner.
 198. Openingstijd op zaterdag verruimen.
 199. Mogelijkheid om een tijdvak te reserveren zodat je door kan rijden (naast de mogelijkheid om in de rijd te gaan staan en erg lang te moeten wachten)
 200. gratis afval kunnen brengen zodat er geen wachtrijen ontstaan door het wegen
 201. ruimere openingstijden...iemand die werkt kan alleen op zaterdag ...
 202. Storten van grofvuil gratis maken net als in Lelystad voorkomt zwerfvuil
 203. vorig jaar eerste 400kg gratis thans 100 kg te schandalig voor woorden.
 204. Prima voor elkaar zoals het er nu gaat.
 205. Ja, niet eerder al gaan afsluiten voordat het echt sluitingstijd is. Geen siësta tussen 12.30- 15 uur en op zaterdag open 9.30-16 uur.
 206. Ruimere openingstijden en geen extra kosten bij wegbrengen. Dan is er ook minder zwerfafval.
 207. De ingang. Vreselijk onoverzichtelijk
 208. ruimere openingstijden. voor de werkende is het bijna onmogelijk en op zaterdag veel te druk. Bijvoorbeeld 1 dag dicht en 2 avonden open.
 209. Gewicht van 300 kilo opschroeven tot 750 per woning
 210. Groter en doordeweeks tot 16u open
 211. De medewerkers zijn soms zo druk bezig dat ze niet te vinden zijn, of niet goed benaderbaar voor vragen. Dus hier iets aan doen.
 212. Geen gedoe met kilo’s gewoon gratis brengen. Ene jaar heb je meer andere minder. Doel is goed scheiden! Als het ‘gratis’ is zijn mensen daartoe meer bereid.
 213. Meer gratis kilo’s
 214. Maak het gratis
 215. Laat de mensen per kg betalen en maak de milieustraat weer voor 300 kg vrij zodat het niet in de natuur verdwijnt
 216. Mensen die door omstandigheden (geen auto, beperking, afval te groot of te zwaar om mee te nemen op de fiets) niet naar de milieustraat kunnen, aanbieden om het thuis op te laten halen (op afspraak), en dan ook de eerste 100 kilo gratis.
 217. de oude hoeveelheid van 300 kg weer invoeren 100kg is te weinig
 218. alles gratis maken zie gemeente Almere geen rotzooi op straat
 219. 1.bepaalde tijdvakken op afspraak mogelijk maken om de (zeer) lange wachttijden te voorkomen (en het animo van wegbrengen naar de milieustraat te verhogen) 2. langere openingstijd op zaterdag
 220. Ruimere openingstijden en op zaterdag ook langer open. Is nu waardeloos zo
 221. Openingstijden verruimen
 222. Af en toe een avond open houden
 223. Kringloop inleverpunt
 224. duidelijker info (die je vanuit auto goed kan zien) welke container voor welk afval is, plattegrond milieustraat op de afvalwijzer app
 225. Minder kosten in rekening brengen of meer kg’s gratis te mogen brengen zoals vroeger bijv. 300 kg i.p.v. maar 100 kg.
 226. gratis kilo’s omhoog, dat scheelt ook restafval
 227. Ruimere openingstijden
 228. Gelukkig is het elektronische paslezer vervangen dat is een hele verbetering
 229. Alle grofvuil en tuinafval wat wordt gebracht zou gratis moeten zijn
 230. ruimere openingstijden, lunchtijd open blijven!
 231. Betere openingstijden passend bij werkende mensen.
 232. verhogen gewicht van grofvuil bij de milieustraat. Of helemaal gratis zoals in Rotterdam.
 233. Een betere doorstroming op de milieustraat zodat je sneller je afval kan wegbrengen, zorg ervoor dat mensen hun afvalpas koppelen aan een bankrekening zodat men niet meer naar binnen hoeft om te pinnen
 234. Ja openingstijden aanpassen aan de behoefte. Dus niet eerder maar vooral langer
 235. net als in Lelystad een medewerker rondlopen die toeziet of alles in de goede bakken komt scheelt volgens mij heel erg scheiden wat niet in de goede bak zit.
 236. openingstijden zeker op zaterdag verruimen heel veel mensen gaan klussen/opruimen
 237. Langer open
 238. Onderzoek wat er met het afval gebeurt bij de afval verwerking. Sommige gemeenten komen al terug op ondergrondse containers en afvalscheiding of de mate waarin dit moet gebeuren. Ik ben het eens met afvalscheiding van plastic maar dan moet alle plastic hierin mogen en moet je niet van een controleur horen dat je alsnog bepaald plastic bij het restafval moet dumpen. Onbegrijpelijk en ongewenst.
 239. gewicht vrij geven
 240. Kosten naar beneden. Er zijn. Gemeenten waar niks betaald dient te worden. En i.p.v. 100 kg gratis 500. Dit voorkomt Afval dumping
 241. Ophogen gratis stortlimiet
 242. De kilo’s weer terug naar 300 Veel zwervend vuil op dit moment en je gaat niet naar de milieustraat
 243. Gratis storten voor particulieren
 244. terug naar de 300 kilo vrij per jaar. 100 kilo is veel te weinig, zeker vergeleken met gemeentes om ons heen waar het soms vrij gebracht kan worden
 245. Nee, wel ruimere openingstijden overdag. Veel te vroeg op de middag al gesloten.
 246. Meer vrije kg
 247. de 100 kilo is echt te laag gezien wat we nu betalen
 248. Meer personeel om uitleg en aanwijzingen te geven wat in welke container moet.
 249. Veel ruimere openingstijden en betere voorlichting via ‘gemeente Dronten-app’.
 250. Geen limiet. Gaan kosten van illegale dumpingen omlaag. Ik ken mensen die huisraad ophakken en in de ondergrondse container gooien. Ook zijn de tijden bijzonder te noemen. En je moet betalen voor ijzer? Kom op.
 251. In Utrecht kunnen particulieren afval gratis wegbrengen. Dat voorkomt dumpingen van afval. Stop een bedrag hiervoor in de afvalstoffenheffing i.p.v. dat kruideniergedoe van 100kg/jr
 252. Betere controle.
 253. Als ik verschillende dingen kom brengen waaronder papier en electronics en bijv. bouwafval krijg ik geen info. Ik betaal dan voor alles door 1 weging. Hier moet men beter in voorlichten
 254. Maak ook 1 in de dorpen
 255. Inzamelpunt voor kringloop Geen Max gewicht plafond
 256. Sluiting tijdens middagpauze is niet meer van deze tijd. Openingstijden mogen geen drempel gaan vormen.
 257. Net als in Lelystad onbeperkt gratis afval wegbrengen. Ik denk dat de beperking tot 100 kilo het illegaal dumpen in de bossen in de hand werkt. Je leest nu al dat illegale afvaldumpingen zijn toegenomen dit jaar.
 258. Een aparte ingang voor spullen die je gratis kan brengen zoals witgoed en chemisch afval.
 259. Als nieuwe inwoner Van dronten(vanaf mei)konden wij geen gratis afval (tot 100 kg)wegbrengen terwijl je na een verhuizing veel papier en plastic afval hebt. Is bepaald niet gastvrij , hier viel niet over te discussiëren vrouwonvriendelijk behandeld!
 260. Niet tussen de middag sluiten. En scheiding gratis boulevard en betaalde ingang.
 261. Pinnen zonder uit te stappen
 262. Ook een brengpunt in Biddinghuizen en swifterbant
 263. Prijs per kg naar beneden
 264. Is prima geregeld
 265. Groenafval gratis. Waarom zaag ik thuis een boom of grote struik in kleine stukken zodat hij in de container past. Eigenlijk is dat zonde van mijn tijd en onnodig. Spullen voor de kringloopwinkel ook bij de milieustraat inleveren en kringloopwinkel nog verder subsidiëren.
 266. Geen extra kosten rekenen 100 kilo is natuurlijk heel weinig op grof vuil
 267. Geen lunchtijd sluiting.
 268. 300 kilo
 269. Meer kilo’s afval gratis wegbrengen. En niet verrekenen met hogere afvalstoffenheffing. Het was altijd 300 kg. Dus niet één jaar terug naar 100 kg en vervolgens mensen meer laten betalen om weer terug te mogen naar 300 kg. Dat voelt gemeen!
 270. De meeste mensen ruimen op in hun vrije tijd. Dat is meestal niet tijdens kantooruren. Dus openstelling dan heeft weinig zin. De drukte komt op de momenten dan mensen vrij zijn. Gooi dan ook de milieustraat open. En ja dat betekent voor de medewerkers dat zij dan ook moeten werken. Die moet je misschien daarvoor compenseren.
 271. Gratis alle afval brengen
 272. Ruimere openingstijden
 273. duidelijker controle van wat gebracht
 274. Meer kilo’s gratis mogen brengen. Ik zie regelmatig medebewoners grof afval in de ondergrondse containers gooien
 275. Functioneert prima
 276. Betere openingstijden
 277. Langere opening op zaterdag. Met de lange pauze blijft er weinig tijd over
 278. Ruimere openingstijden. Vlotter doorstroming. Minder ambtenarij.
 279. Maak er geen gebruik van
 280. Door de verschillende tarieven moet je soms 2 x de milieustraat in en uit, of het duurdere tarief betalen voor alles
 281. Tussen de middag ook open zijn. Veel mensen hebben alleen dan tijd en staan vervolgens voor een dicht hek..
 282. Waarom kan ik 20 km verder op 250 kg per dag gratis storten. Waarom hier maar 100 kg per jaar
 283. Meer in- en uitgangen zodat niet zulke grote wachtrijen ontstaan. Vriendelijker personeel
 284. Entree benadering is hopeloos
 285. Wanneer ik gemengd afval breng, bestaande uit grof huisafval (niet gratis) en, bijvoorbeeld, huishoudelijke apparaten (volgens mij gratis) dan krijg ik het tarief voorgeschoteld van het duurste soort afval. Ik moet dus eigenlijk thuis alles scheiden en dan meerdere keren naar de milieustraat rijden om te voorkomen dat ik teveel voor het inleveren van mijn afval betaal. Ik weet niet hoe dit opgelost kan worden zodat het voor de bewoner als voor de gemeente aantrekkelijk is, maar het voelt oneerlijk.
 286. Niet zo duur maken. Er zijn gemeenten waar het gratis is. Denk dat mensen dan vaker komen brengen.
 287. De milieustraat zou meer horecatijden moeten aanhouden. Opruimen gebeurt vooral buiten normale werktijden en in vakanties. Maak meer gebruik van studenten/ scholieren! Dat scheelt in kosten en juist deze tijden zijn gunstig voor scholieren. Er zijn wsch. genoeg werkzaamheden waar niet persé een BOA of certificaat voor nodig is
 288. Openingstijden. Niemand met een normale baan kan doordeweeks tijdens deze tijden afval storten. En in het weekend is de stort te kort open waardoor het altijd veel te druk is.
 289. Gratis afval wegbrengen. Dit voorkomt illegale storting.
 290. Duidelijke wegwijzers, plattegrond bij entree
 291. Betere openingstijden
 292. Zaterdag hele dag open
 293. Zaterdag 1 à 2 uur langer open zou fijn zijn. Als je in de ochtend bezig bent is de milieustraat daarna al dicht om het dan nog langs te kunnen brengen.
 294. Net zoals Zwolle bijvoorbeeld. 250kg gratis brengen per dag voor inwoners van de gemeente
 295. het is nu lastig als je zaken bij de milieustraat brengt die gratis en niet gratis zijn. Moet je dan meerdere keren inrijden? Dit moet slimmer kunnen
 296. de nieuw ingevoerde 100 kilo gratis terug zetten naar 300 en per 50 kilo per jaar terug brengen naar max 150 kilo
 297. Ruimere openingstijden
 298. Als je moet betalen dan automatische incasso of contactloos betalen bij pilaar zodat je niet weer auto uit hoeft en moet wachten bij loket met als gevolgd dat anderen achter mij langer moeten wachten
 299. ruimere openingstijden en lagere kosten. afval wordt nu gedumpt in de ondergrondse containers of in het bos
 300. langere opening tijden. huidige openingstijden zeer ongunstig voor mensen die werken.
 301. U heeft het steeds over een afvalstroom, maar wat doet u er aan om de leveranciers van met name de stroom plastic e.d. te bewegen om alternatieve verpakking toe te passen. De consument is in alles steeds de klos.
 302. afrekenen eenvoudiger maken bij uitrijden
 303. Zaterdag de hele dag open zoals in Emmeloord, Lelystad, Almere. Mensen die op zaterdag aan het klussen zijn, moeten ervoor zorgen dat ze het afval voor 14:00 naar de milieustraat hebben gebracht. Lijkt me niet handig als je aan het klussen bent.
 304. Meer gratis kilo’s weg brengen! Nu is het 100 kg voor een heel jaar dat is veel te weinig , nu krijg je veel meer illegale stort , dat is gewoon vragen om problemen
 305. Gratis gedeelte en daarna door naar betaald gedeelte. Zodat je niet voor je gratis afval hoeft te betalen. Sowieso raar dat onze buren uit Lelystad gratis afval kunnen wegbrengen. Informeer eens hoe zij rond komen!
 306. Onbeperkt gratis wegbrengen
 307. Met afvalpas betalen i.p.v. binnen pinnen (zo langzaam). Meer helpen van ouder (zijn langzaam vaak). Betere openingstijden.
 308. Kosten vrij storten en ozb verhogen
 309. waarom moet de milieustraat geld kosten? er zijn omliggende gemeente waar het gratis gestort kan worden. Wat kost zwerfafval/illegale dumpingen de gemeente nu per jaar?
 310. Openingstijden door de weeks.
 311. Ruimere openingstijden
 312. Stoppen met denken dat afvalverzameling kostendekkend moet zijn/is. Hoe hoger de kosten, hoe meer kans op illegale stortingen in het milieu. Laat gewoon iedereen gratis storten. Of verhoog de stortvrije voet van 100 Kg naar 1000 kg.
 313. Ook tussen de middag open.
 314. Duidelijker maken wat geld kost om weg te brengen. Misschien op iedere bord in de milieustraat schrijven of het gratis is of niet?
 315. Ruimere openingstijden en vlottere doorstroom van verkeer c.q. minder wachttijd binnen en buiten. Betaalmogelijkheid koppelen aan kenteken of pas zodat niet iedereen naar binnen hoeft.
 316. Plattegrond
 317. meer kilo’s, dan word er ook minder gedumpt!
 318. Net als in Lelystad hvc gratis
 319. Verkeersregeling op drukke momenten
 320. Indeling van de containers
 321. Door het gratis maken van de milieustraat wordt minder afval illegaal gedumpt. Nu gaan mensen zoeken naar manieren om van het afval af te komen omdat het duur is om weg te brengen. Gemeente Dronten is hier echt duur in als je het vergelijkt met andere gemeentes.