Voorzitter Stefan Sterkenburg en secretaris Marlies Zwanenburg.
Voorzitter Stefan Sterkenburg en secretaris Marlies Zwanenburg. eigen foto

Stichting Wisentbos kijkt naar mogelijkheden voor bostheater en sport

Algemeen

DRONTEN - Het bestuur van stichting Participatie Wisentbos is vernieuwd en heeft ambitieuze plannen. Naast de brug naar het Lage Vaartbos wordt er bijvoorbeeld  gekeken naar de mogelijkheden van een bostheater en naar voorzieningen voor sportbeoefening.

Naast oudgedienden Marlies Zwanenburg en Dirk van Ommen, vormen nu Pieter Smeenk, Ingeborg Westerdijk en Stefan Sterkenburg het stichtingsbestuur. Rob van Driel is onlangs toegetreden als aspirantlid. Het bestuur zoekt nog naar verdere versterking en andere vrijwilligers.

„De stichting wil samen met bewoners, organisaties op het gebied van sport, cultuur en natuureducatie de kwaliteit en de gebruiksmogelijkheden van het bos versterken”, aldus het bestuur.

Speerpunten

„Eén van de speerpunten is verbetering van de kwaliteit van het water in de bosvijver door een betere doorstroming. Biodiversiteit handhaven en versterken door onder meer natuurlijke oevers, een voedselbos en een vlinderstrook is een ander speerpunt.”

De afgelopen jaren is al veel gebeurd. Voorbeelden zijn de jaarlijkse bloemenweide, het educatiepad, het natuurpad en het project ‘los in het bos’. Ook is een vrijwilligersgroep actief die in overleg met Staatsbosbeheer onderhoudswerkzaamheden in het bos uitvoert.

Versterking

Het bestuur vindt dat het een bos van en voor iedere Drontenaar moet zijn. Mede daarom wordt er gezocht naar versterking van het bestuur, bijvoorbeeld op het gebied van social media en PR.

 Stichting Participatie Wisentbos

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden