Afbeelding
Elchinator

GGD-teststraat in Dronten kan na voorzichtige start groeien naar 14 medewerkers

Algemeen

DRONTEN - Aan de Nijverheidsweg start GGD Flevoland vandaag haar corona-teststraat. Er is In het voormalige pand van mechanistatiebedrijf Van Arendonk ruimte voor vier testlijnen. De GGD gebruikt vooralsnog slechts de helft daarvan.

Per testlijn kunnen er 135 mensen per dag worden getest. „Maar we starten even met twee”, legt Sven van der Burg namens de GGD uit, „Dat doen we met alle teststraten: we kijken of het goed loopt en waar we tegenaan lopen. Het moet allemaal even wennen, het personeel moet wennen aan elkaar.”

„Op het moment dat het nodig is, kunnen we alle vier de testslijnen opengooien”, vervolgt Van der Burg, „Dan heb je het over 540 personen die we op dagelijkse basis kunnen testen.”

Veertien medewerkers

Per testlijn heeft de GGD drie medewerkers. Daarnaast is er een dagcoördinator en iemand om het bezoek in goede banen te leiden. Het betekent dat de GGD begint met acht medewerkers en dat dit kan uitgroeien tot veertien.

Dat personeel is een mix van GGD’ers en nieuw personeel. De aansturing gebeurt door eigen mensen van de GGD: „Want die kennen precies het proces. Onze dagcoördinatoren zijn dames en heren van bijvoorbeeld uitzendbureaus die bewezen hebben dat ze leidinggevende capaciteiten hebben. We werken al geruime tijd met teststraten, dus we weten precies wie waarvoor geschikt is.

Teststraat Nijverheidsweg

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden