Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Recreatief fietspad Biddinghuizen - Veluwemeer is te duur en niet nodig

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wethouder Irene Korting is tot de conclusie gekomen dat de aanleg van een recreatief fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer veel te duur wordt. „Daar komt bij dat een volwaardige vrijliggende fietsverbinding langs de Bremerbergweg reeds aanwezig is”, aldus het college van B en W.

Met name de raadsfractie van GroenLinks heeft meermalen aangedrongen op zo’n recreatief fietspad. Met meer dan een jaar vertraging heeft de wethouder nu gereageerd.

Hoge kosten

De gemeente heeft gekeken naar een tracé vanuit de nieuwbouwwijk De Graafschap, langs de Alikruiktocht, Alikruikweg, Alikruikpad en Bremerbergpad naar het fietspad langs de Bremerbergdijk. Voor deze route zou de gemeente grond moeten aankopen van zowel particulieren als het Rijksvastgoedbedrijf.

Bovendien moet er een brug aangelegd worden: „Dat brengt dermate hoge kosten met zich mee, dat dit niet opweegt tegen de baten.” Probleem is ook dat een kavelpad langs windmolens niet openbaar toegankelijk is.

Al met al zien B en W onvoldoende aanknopingspunten om het plan verder uit te werken. In april werd een vergelijkbare conclusie getrokken toen het ging om een recreatief fietspad tussen Dronten en Swifterbant.