Paul Vermast, GroenLinks
Paul Vermast, GroenLinks ©maartenheijenk.nl

GroenLinks dringt wederom aan op recreatief fietspad: „Het schiet niet erg op”

Biddinghuizen


BIDDINGHUIZEN - Wethouder Irene Korting (VVD) heeft toegezegd dit kalenderjaar helderheid te geven over de mogelijkheden van een recreatief fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer. Alhoewel ze dus nog een aantal weken de tijd heeft, gaat het GroenLinks niet snel genoeg.

GroenLinks pleit al jaren voor meer recreatieve fietspaden in de gemeente Dronten. B en W concludeerden in april dat het Rijksvastgoedbedrijf niet wil meewerken tussen Dronten en Swifterbant. Dat fietspad is dus van de baan, maar het onderzoek naar de mogelijkheden van het fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer loopt nog.

Toerisme trekt aan

„Het schiet niet erg op”, klaagde Paul Vermast van GroenLinks donderdag. Hij constateerde dat het toerisme in eigen land aantrekt en dat het voor ondernemers in de dorpen belangrijk is dat de toeristen op een makkelijke manier naar de centra kunnen komen.

Wethouder Korting had aanvankelijk toegezegd in 2019 helderheid te geven over het fietspad. In mei schreef ze dat ze ook het kalenderjaar 2020 nog nodig heeft. Wel is er inmiddels een tracé gekozen: vanuit de wijk De Graafschap naar de Alikruikweg en het Alikruikpad, langs de Bremerbergtocht, een stukje door het Spijkbos en het Bremerbergbos en uitkomend bij de Bremerbergweg.