St Jansdal
St Jansdal eigen foto

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk per direct dicht voor nieuwe patiënten

Algemeen

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft besloten per direct de deuren te sluiten voor nieuwe patiënten. De regeling geldt in ieder geval tot woensdagochtend (30 december) tien uur.

„Op de spoedeisende hulp van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk ligt het vol met patiënten met COVID-19”, aldus het ziekenhuis, „Patiënten liggen op de SEH te wachten op een bed binnen de verpleegafdelingen, maar die zijn er helaas niet. Het ligt overvol!”

St Jansdal zag geen andere mogelijkheid dan deze sluiting. „Alle betrokken partijen zijn geïnformeerd en weten exact wat te doen in geval van spoed”, schrijft het ziekenhuis in een persbericht.

Meer dan vol

„We zitten echt meer dan vol”, aldus bestuursvoorzitter Relinde Weil, „Het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen lukt onvoldoende, omdat deze met hetzelfde probleem kampen. Daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om vannacht dicht te gaan.”

Ook het hoge ziekteverzuim onder medewerkers door corona speelt een rol in de toenemende druk op het ziekenhuis. Weil: „Wij weten dat landelijk hard wordt gewerkt aan het vergroten van de ziekenhuiscapaciteit voor de opvang van coronapatiënten. Laten wij hopen dat dit op zeer korte termijn lukt.”