Afbeelding
Vesna Harni

Waarom zeggen de voorstanders van het coronavaccin in Dronten ‘ja’?

Algemeen

DRONTEN - Het coronavaccin komt eraan. Laat jij je vaccineren? Die vraag stelde DeDrontenaar.nl in een mini-enquête aan de lezers. Het merendeel antwoordde met ‘ja’. Hieronder een deel van de toelichtingen die wij binnenkregen.

Ja, ik laat mij vaccineren:

  1. Ik werk in de zorg.
  2. Voor het herwinnen van vrijheid, niet alleen van mezelf. Hoe groter ‘t percentage inentingen, hoe meer succes. Dus egocentrisme als je ‘t niet doet, is mijn mening.
  3. Voor mijn medemens en voor mezelf.
  4. 70+ dus risicogroep. Wij willen graag weer normaal contact met kinderen en kleinkinderen. Onze vrienden en familie hebben we al sinds maart niet meer gezien. We hebben gelukkig een tuin, wandelen en fietsen, vergaderen via zoom en bodyconditioning krijg ik van mijn lerares via YouTube. Dit leven is wat krampachtig en de virus is onzichtbaar. Ik doe eens per week om 7 uur ‘s morgens boodschappen, maar had toch een low risk waarschuwing op mijn corona melder. Dus leve het vaccin!
  5. Al was het alleen maar uit solidariteit. Nee zeggen, is hetzelfde als ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.
  6. Alleen vaccinatie kan ons uit de ellende halen. Snap er niets van dat er mensen zijn die twijfelen of geen vaccinatie willen.
  7. Als baby wordt je ingeënt en deze variant hoort nu ook bij ons leven... Als dit vaccin niet verantwoord is, vindt dit ook niet plaats. Laat het over aan de mensen die er verstand van hebben, ieder zijn vak.
  8. Als ik de 1 in de miljoen die autisme zou krijgen van een vaccinatie dan heb ik het voor over zodat anderen weer veilig hun ding kunnen doen (vaccinaties zorgen niet voor autisme).
  9. Als kind en volwassene allerlei vaccinaties gehad en die helpen denk maar aan polio en andere ziektes. Ik heb vertrouwen in Gommers en Kuipers. Als we zo COVID 19 kunnen bestrijden moeten we het zeker niet laten.
  10. Als we uit deze vreselijke tijd willen komen, denk ik dat we geen andere optie hebben. Anders blijven we in deze kring ronddraaien.
  11. Asociaal om je niet te laten enten . Hoop dat de weigeraars beperkingen krijgen.
  12. Belangrijk voor iedereen.
  13. Ben risicofactor met chemo’s. Eerst overleg met oncoloog.
  14. Bescherming van anderen en mijzelf.
  15. Beter mee verlegen dan om verlegen.
  16. Beter niets dan iets.
  17. Beter voorkomen dan genezen.
  18. Dan kunnen mijn kinderen gewoon lekker weer naar school.
  19. Dankbaar dat het vaccin daar is!
  20. Dat we de ruimte weer krijgen om weer vrij te zijn en voor anderen om de mensen niet meer te besmetten.
  21. De gevolgen van de ziekte zijn te vaak dramatisch en niet alleen maar bij ouderen.
  22. De oplossing om het virus te onderdrukken!
  23. Een zegen dat er zo snel een vaccin is.
  24. Eerst de mensen met de grootste risico’s, dan wij pas.
  25. Eindelijk minder zorgen en vrijheid.
  26. Elke vaccin dat ooit ontwikkeld was, waren er nooit lange termijn bijwerkingen. De korte termijn bijwerkingen zijn bekend en te verwaarlozen (lees: gezonde mensen) voor zwangere en mensen met een allergie wordt aangeraden nog niet te vaccineren i.v.m. nog geen testresultaten. Bewezen is door een derde partij die het getest heeft, geen belangen hebben en niet voor het geld doen, maar alleen voor de gezondheid van de mens testen i.v.m. veiligheid. Is bewezen dat het vaccin veilig is. Mensen die roepen dat een vaccin te snel op de markt is gekomen reageren onwetend. Zodra er voldoende geld, belangen en geen wachttijd is voor goedkeuringen kan een vaccin normaliter erg snel op de markt gebracht worden. Nu is het zo dat een regulier onderzoek een minder grote draagvlak heeft en daarbij dus minder geld en in de wachtrij staan omdat er meerdere vaccins getest moeten worden. Nu heeft iedereen al het werk neergelegd en volledig gefocust op covid-19. Mensen alsjeblieft vaccineert jezelf voor jouw zelf, je man, vrouw, vader, moeder, kinderen. En iedereen zegt je doet het voor een ander... Nee! Je doet het voor jouw zelf. Want behalve de restricties die gevolgen hebben voor zwakkeren en ouderen, is het ook gewoon ontzettend gevaarlijk voor jonge gezonde mensen. Gebruik gewoon je gezond verstand (niet iedereen) maar daar hebben we de politiek voor om voor zulke ‘wappies’ te denken. Fijn 2021 en blijf altijd naar jezelf kijken daar wordt je een stuk gelukkiger van want daar worden andere mensen uiteindelijk ook beter van.
  27. Enige manier om van de pandemie af te komen.
  28. Erger kan het niet worden. Nu lijkt het op een kansspel, je weet niet of je wint. Hoogstens heb je met een vaccinatie een betere kans.
  29. Geen enkele discussie. God beschermt niet, het vaccin wel.
  30. Geen probleem mee.
  31. Geen twijfel. Absoluut noodzakelijk, voor een ander en eigen gezondheid.
  32. Gewoon doen.
  33. Gewoon je hersens gebruiken en doen. Doe je het niet voor jezelf dan doe je voor je naaste.
  34. Gewoon net als de andere vaccinaties die we (bijna) allemaal gehad hebben en daarmee de ziektes en besmetting uitgebannen hebben in Nederland.
  35. Gewoon om onze maatschappij weer aan de gang te helpen en het nieuwe normaal hopelijk het oude normaal blijft.
  36. Gezondheid vrijheid.
  37. Graag terug naar gewoon.
  38. Graag terug naar het gewone leven en hopelijk gezond verder.
  39. Heb hart en vaakziekten en vind het goed dat men laat prikken
  40. Het is de enige manier om deze pandemie eronder te krijgen.
  41. Het is een nodig iets om de wereld weer verder te laten draaien.
  42. Het is net als een griepprik. Die wordt ook jaarlijks aangepast en dan weet je ook niet wat die op de lange duur doet maar het kan wel heel veel zieken en doden schelen.
  43. Het is nodig.
  44. Het vaccin zal echt wel veilig zijn.
  45. Het virus moeten we zo snel mogelijk binnen de perken krijgen!
  46. Hoewel de vaccins snel ontwikkeld zijn en we nog niet precies weten wat eventuele bijwerkingen op lange termijn zijn, weten we zeker dat we corona er niet onder en ons leven niet terug krijgen zonder vaccin. Dus hoe eng het misschien ook lijkt: inenten is een must. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor alle mensen om je heen. Zoals met bijna alle maatregelen rondom corona: je doet het vooral voor de mensen om je heen, dus niet vanuit een egoïstisch standpunt voor jezelf.
  47. Ik ben 60+ en val in een risicogroep (diabeet, wel goed ingesteld). Ik ben ervan overtuigd dat een vaccin voor mij een groot verschil kan betekenen.
  48. Ik ben een doelgroepen. 63 jarige vrouw met reuma fybromialgie en gbp.
  49. Ik ben een ouder iemand 70 jaar.
  50. Ik heb eind van de zomer een hartinfarct gehad en vlak daarna een hernia waar ik nog mee loop. Ben 50 jaar en moet er niet aan denken dat ik ook nog corona krijg. Vandaar!
  51. Ik heb geen andere keus.
  52. Ik heb kanker en kan dood gaan als ik besmet word. Een bezorgde moeder.
  53. Ik heb kanker en wil graag in leven blijven.
  54. Ik hoop dat ik daardoor corona niet krijg.
  55. Ik hoop dat veel mensen dat ook doen en zodoende het uitroeien.
  56. Ik hoop dat we hierdoor weer snel meer vrijheid kunnen krijgen.
  57. Ik laat me vaccineren omdat dat het beste is. Iedereen zou dat moeten doen.
  58. Ik laat me vaccineren omdat ik graag mijn dierbaren weer wil een knuffel wil kunnen geven, dat ik weer kan gaan en staan waar ik wil en dat we weer normaal naar het werk kunnen en kunnen reizen.
  59. Ik laat mij vaccineren voor mijzelf, voor mijn dierbaren. En vooral weer een stuk vrijheid. Ik wil weer kunnen leven en dingen doen waar ik zoveel plezier aan beleef.
  60. Ik laat mij wel vaccineren voor mijzelf en voor mijn omstanders om deze niet te besmetten.
  61. Ik wil de veiligheid en de vrijheid terug. En ik wil mijn naasten beschermen.
  62. Ik wil op vakantie kunnen naar het buitenland.
  63. Ik wil weer een beetje normaal leven.
  64. Ik zie geen enkele reden om het vaccin niet te nemen.
  65. Ik zit in de gevarenklasse, 82 jaar.
  66. Inderdaad helpt het niet tegen besmetting, maar laat je je niet inenten en krijg je het wel, ga dan bij het ziekenhuis ook achter in de rij staan en belast het zorgpersoneel op het moment dat zij tijd hebben.
  67. Is dat nog niet duidelijk?
  68. Is de enige manier om van de pandemie af te komen en ik heb vertrouwen in het vaccin.
  69. Ja natuurlijk. Als je kanker hebt ben je toch ook blij dat je een chemo kuur kan krijgen , dan ben blij dat men je wil helpen (al is het een studie). Dan ga je toch ook niet vragen wat de bijwerkingen zijn of hoe de testen zijn gedaan. Dan zeg je toch ook niet dat iemand er veel geld mee verdient en je daarom je niet laat helpen. Je moet er op vertrouwen dat de overheid weet wat men doet.
  70. Ja, al was het alleen maar uit solidariteit. De vraag stellen begrijp ik al niet....
  71. Je neemt het vaccin niet alleen voor jezelf.
  72. Kan niet wachten! Maar eerst degenen die het ‘t hardst nodig hebben.
  73. Kan niet wachten.
  74. Kijk is op de verpakkingen van je eten wat er allemaal in zit en waar je eten mee bewerkt wordt voor het van het land komt en wat de dieren krijgen aan antibiotica voordat het vlees op je bord ligt, maar niet laten vaccineren omdat dat niet veilig zou zijn?
  75. Laten we proberen met ons allen dit virus te bestrijden.
  76. Lijkt me niet meer dan logisch; voor mijzelf maar zeker ook voor alle mensen om mij heen.
  77. Mantelzorger.
  78. Mensen met Corona mogen niet blijven rekenen op extra zorg als die ten koste gaat van andere zieken en financiële belangen. Het tij moet gekeerd.
  79. Met vaccinatie krijg je letale ziektes de wereld uit.
  80. Net als de vaccinatie tegen kinderziektes, ter bescherming voor de medemens en jezelf.
  81. Niet alleen voor mijzelf, maar wanneer ik daarbij een bijdrage kan leveren om anderen niet te besmetten is een vaccinatie toch wel het minste wat ik kan doen!
  82. Nodig.
  83. Om aan een oplossing bij te dragen.
  84. Om corona het land uit te krijgen.
  85. Om corona uit te roeien.
  86. Om Corona voor te zijn voor mijn gezin en voor mijn omgeving.
  87. Om het virus onder knie te krijgen.
  88. Om het virus te bedwingen.
  89. Om mezelf en anderen weer kans te geven op ‘normaal’ leven.
  90. Om te overleven.
  91. Omdat er meer dan duizend mensen langs mijn heen gaan bij het controleren van paspoorten Schiphol.
  92. Omdat ik me ook voor dktp, griep en als ik een verre reis maak ook voor tropische ziekten laat inenten . Eigenlijk: omdat het kan!
  93. Omdat ik tot een risicogroep behoor. Sinds maart zit ik in zelfisolatie. Ik hoop dat het leven voor iedereen terug keert naar normaal na de vaccinaties.
  94. Omdat ik weer meer vrijheid wil hebben en de zorg wil ontlasten.
  95. Qua leeftijd lijkt het me niet verkeerd om dat te doen in ben nu 69 jaar.
  96. Samen zijn we meer dan de som der delen en kunnen we dus het virus (lokaal) indammen.
  97. Snel weer naar een beetje normaal.
  98. Sociale verplichting.
  99. Ter bescherming voor anderen en mezelf! Weer normaal kunnen leven met z’n allen.
  100. Tijd voor verlichting. Gas erop.
  101. Uit respect voor ouderen en mensen met een onderliggende ziekte.
  102. Uit zorg voor anderen. Als ik het niet kan doorgeven, is een ander weer een beetje veiliger.
  103. Vaccinatie is beter dan corona krijgen.
  104. Vaccinatie is gewoon belangrijk ook al zijn er genoeg twijfels bij nog vele over. Ik behoor tot de risicogroep door nier en hart en vaatziekte. Het is gewoon belangrijk dat het weer richting het oude normaal gaat. Dat zal waarschijnlijk wel met wat beperkingen blijven. We moeten zeker dit afgelopen jaar goed in ons achterhoofd houden. En het zeker niet vergeten. Dit is en gaat niet zomaar voorbij ook al denken er nog vele onder ons er anders over. En mijn hoop is dat de doemdenkers ook overstag gaan en niet alleen aan zichzelf denken.
  105. Val in de risicogroep en hoop geen corona te krijgen. Snel naar een ‘normale’ wereld.
  106. Veel mensen gaan op vakantie naar een land ver weg. Zij laten zich dan zonder aarzelen inenten. De covid-inenting is uitgebreid getest. Voor mij dus een ‘ja’.
  107. Voor de veiligheid van mezelf en anderen.
  108. Voor de veiligheid voor mezelf en mijn medemensen.
  109. Voor medemensen.
  110. Voor mij eigen gezondheid en voor mijn medemensen. Omdat dat heel belangrijk is.
  111. Voor mijn eigen gezondheid en die van mijn medemensen. D aar doe ik het voor.
  112. Voor mijn omgeving!
  113. Voor mijzelf.
  114. Voor onze algehele gezondheid.
  115. Voordat ik een keer aan de beurt hebben ze de kinderziekten er wel uit.
  116. Waarom niet naar het vliegveld? Prachtige hal en voldoende parkeerplaats. Staat nog een jaar leeg.
  117. Waarom niet? Ik zie geen verschil met de gebruikelijke griepprik.
  118. Waarom niet? Samen tegen Corona. Niet vooral voor jezelf maar voor anderen.
  119. Waarom niet? Samen tegen Corona. Niet vooral voor jezelf maar voor anderen.
  120. Waarom zou je niet? Zo snel mogelijk groepsimmuniteit opbouwen zodat we snel weer feestjes kunnen houden ;)
  121. We willen weer normaal leven.
  122. Werk in een vitale sector.
  123. Wil bijdrage geven om het virus uit de wereld te helpen en weer terug naar het oude.
  124. Willen graag weer normaal doen.
  125. Zekerheid voor alles omdat ik boven de 70 ben.
  126. Zit in de risicogroep.
  127. Zo snel mogelijk weer naar het nieuwe normaal! Werk internationaal, ook veel vrienden, familie in het buitenland. Wil weer (normaal) kunnen reizen. Vanaf maart al thuis aan het werk.
  128. Zodat we weer terug naar normale samenleving kunnen.
  129. Zou niet willen dat ik ziek word aan een ziekte die door een vaccinatie te beschermen is. Vroeger werd ik als kind zijnde zonder meer toch ook gevaccineerd tegen ernstige ziektes?

Coronapoll