Minister Hugo de Jonge
Minister Hugo de Jonge Martijn Beekmam

Dubbel en Dwars Dronten | Verwarrend

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Direct na de persconferentie van het kabinet van afgelopen dinsdag en de woorden van minister De Jonge, regende het appjes van familieleden en vrienden in het gehele land. Zo Hans, is Dronten het nieuwe Urk?

Op de website van de NOS stond ook letterlijk ‘het (risicogericht) testen van inwoners boven de twee jaar gaat ook gebeuren in Rotterdam-Charlois, Dronten en Bunschoten, omdat er ook in die plaatsen grote uitbraken zijn’.

De gemeente Dronten reageerde pas een half uur na de persconferentie met een verklaring op de gemeentelijke website. Het zou alleen maar gaan om een ‘pilot’, op verzoek van het ministerie van VWS en GGD Flevoland.

Teletekst kwam in de loop van dinsdagavond met weer een andere verklaring: ”Dronten is uitgekozen omdat het geldt als een gemiddelde stad”.

Woensdagmorgen was op de markt van Dronten de verwarring groot. Wat is de echte reden dat Dronten genoemd is door de minister? Waarom moeten Drontenaren het bericht van minister De Jonge horen? Waarom kwam de gemeente Dronten niet veel eerder met een bericht? Waarom juist Dronten? Is Dronten zo gemiddeld? Of heeft de gemeente zichzelf aangemeld voor een pilot? Moeten alle Drontenaren door de teststraat of gaat het om bepaalde groepen?

Ik heb maar één conclusie: de voorlichting vanuit de overheid, zowel vanuit het ministerie als de vanuit de gemeente is bedroevend slecht en uiterst verwarrend.

Grootschalig testen

Dubbel en Dwars Dronten

.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden