De denktank van Onze Dorpskwis.
De denktank van Onze Dorpskwis. eigen foto

Onze Dorpskwis start rubriek in DeDrontenaar.nl: win een Meerpaal-cadeaubon

Algemeen

DRONTEN - In de papieren krant van DeDrontenaar.nl staat met ingang van volgende week een nieuwe rubriek. Het is een maandelijkse puzzel, verzorgd door Onze Dorpskwis. Lezers kunnen een cadeaubon van De Meerpaal winnen.

Onder de naam Onze Dorpskwis is er twee keer een quiz gehouden voor teams uit de gemeente Dronten. De editie van vorig jaar is door de coronabeperkingen uitgesteld naar het voorjaar van 2021. De organiserende stichting heeft inmiddels geconcludeerd dat het op korte termijn niet verstandig is om de Dorpskwis te organiseren.

„Het belangrijkste doel van Onze Dorpskwis is mensen bij elkaar brengen door samen te puzzelen, vragen te beantwoorden en oplossingen te bedenken. Belangrijk is de saamhorigheid van jong en oud, de spanning om alles op tijd ingeleverd te krijgen, het samen uitvoeren van opdrachten.” Dat samenkomen lukt voorlopig niet en daarom is tot het uitstel besloten.

Puzzel in de krant

De mensen achter Onze Dorpskwis zitten echter niet stil. Zo wordt er als doekje voor het bloeden maandelijks een puzzel gemaakt voor DeDrontenaar.nl. In de krant die volgende week verschijnt staat de eerste puzzel. Uit de goede oplossingen wordt een prijs getrokken: een kadobon van De Meerpaal ter waarde van 15 euro. Deze keer is er ook een bonus.

Het is de bedoeling dat de èchte Dorpskwis het komend najaar wordt gehouden: „We zijn hierover in overleg met De Meerpaal.” Als het in het najaar niet mogelijk is, wordt het zaterdag 19 maart 2022.

Geschiedschrijving

Eerder deze week maakten wij al bekend dat er in onze krant ook een nieuwe rubriek komt rond de geschiedenis van Dronten. Deze rubriek heet ‘Polderleven in Beeld’ en wordt verzorgd door Frits Schmidt, voorzitter van Stichting Geschiedschrijving Dronten.

Onze Dorpskwis