Gedupeerde toeslagenaffaire uit Dronten na val kabinet: „Een dubbel gevoel”

Algemeen

DRONTEN - Aan de ene kant vindt Monique uit Dronten het terecht dat het kabinet is gevallen vanwege de toeslagenaffaire: „Want ze hebben gigantisch gefaald.” Aan de andere kant is ze bang dat de afhandeling nu nòg langer op zich laat wachten.

„Alle gedupeerden die zich voor 15 februari melden, krijgen voor 1 mei uitbetaald”, heeft Mark Rutte gezegd tijdens de persconferentie waarin hij het aftreden van zijn kabinet bekendmaakte. Monique moet het nog zien: „Het leidt bij mij tot een dubbel gevoel.”

Geen harde datum

De Drontense is blij met de belofte dat het demissionaire kabinet zich vooral gaat richten op de coronacrisis en de afhandeling van de toeslagenaffaire: „Maar die 1 mei is geen harde datum, het is nog niet zeker dat wij op 1 mei gecompenseerd zijn. Het is een streven.”

„Bovendien gaan de mensen die deze fouten hebben gemaakt nu over ons lot beslissen. Maar goed… het is beter dan dat ze achteroverleunen en wij nòg langer moeten wachten.”

Niets gedaan

Monique snapt dat het kabinet is gevallen: „Er zijn veel ministers bij betrokken geweest. Die wisten er vanuit verschillende portefeuilles van en hebben er niks mee gedaan. Het is ook terecht dat Asscher en Wiebes het zich persoonlijk aantrekken.”

„Aan de andere kant hebben zij een punt als ze zeggen: richt je op de corona en de toeslagenaffaire in plaats van op alle andere politieke onzin.” Eigenlijk vindt ze het jammer dat juist Wiebes weggaat, omdat die de zaken aardig op orde leek te hebben.

Het dubbele gevoel van Monique heeft ook te maken met de aankondiging dat Mark Rutte niet overweegt om op te stappen als lijsttrekker van de VVD. „Heel bijzonder”, zegt ze daarover, „Voor de rest moet je daar Pieter Derks maar eens voor terugluisteren (zie video - red.). Die zegt er rake dingen over.”

Monique